U susret danu škole – humanitarna akcija „Osmehnimo se danu naše škole“

Povodom Dana škole za osnovno i srednje obrazovanje „14.Oktobar“ u holu ove obrazovne ustanove održana je humanitarna akcija „Osmehnimo se danu naše škole“ koju je sa kolektivom škole organizovalo Udruženje „Za dečiji osmeh“. Organizatore ove aktivnosti, u prisustvu direktora škole Zorana Nikolića obišao je Aleksandar Ždrale, predsednik Gradske opštine Palilula, sa saradnicima. On je pohvalio rad menadžmenta škole i pozvao da aktivno učestvuju u aktivnostima opštine na kreiranju novih razvojnih programa u zajednici.

161013-danskole

„Akcija je namenjena deci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama, kaže Violeta Milojević, predsednica Udruženja „Za dečiji osmeh“. Ovde u holu škole izloženi su radovi naših članova. Dobrovoljni prilozi posetilaca biće donirani školi za obeležavanje Dana škole.

Ovim povodom , predsednik opštine Palilula obišao je nastavnički kolektiv škole kao i proizvodne radionice u kojima se obavlja praksa učenika i njihova priprema za radno angažovanje i samostalan život. Po rečima direktora škole, Zorana Nikolića, podrška lokalne zajednice je veoma značajno. Opština Palilula je naš partner u ostvarivanju brojnih incijativa i projekata koji doprinose poboljšanju obrazovanja dece sa smetnjama u razvoju, njihovoj socijalizaciji i unapređenju procesa nastave.

Škola “14. oktobar” ima 160 učenika, 90 u osnovnom i 70 u srednjem obrazovanju. Obrazuje i vaspitava decu sa smetnjama u razvoju, pre svega decu sa intelektualnim teškoćama, ali i one sa autizmom ili višestrukim smetnjama. Prošle godine, prilikom obeležavanja 45.godišnjice rada, promovisala je nov način rada sa decom sa smetnjama u razvoju, koji se u razvijenim zemljama sveta već primenjuje. U pitanju je Majkrosoft kamera koja detektuje pokrete, ranije korišćena samo uz konzolu za igrice, a u Nišu ovaj sistem primenjen je u edukaciji i pomoći u psihomotornom razvoju dece. Kroz igru, poboljšava se koordinacija pokreta dece, razvija se pažnja, koncentracija, doživljaj telesne celovitosti i sebe u prostoru.

D.Vidojković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *