Ubio dve rođene sestre i priznao krivicu

Stojan Nikolov (30) koji je sa 1,98 promila alkohola automobilom ubio rođene sestre Milicu (27) i Mariju Petrović (24) kao i biciklistu Svetislav Tonića (82) priznao je krivicu danas na početku suđenja. Tragedija se dogodila 1. aprila 2018. godine kada je Stojan svojom „Opel Astrom“ naleteo na dve sestre koje su stajale na stajalištu kod Osnovne škole „Njegoš“.

Palata pravde

Priznajem krivicu u potpunosti. Želim da izjavim saučešće porodicama jer do sada to nisam imao prilike da uradi. Voleo bih da mogu da vratim vreme, trebalo je da ja poginem toga dana umesto njih. Noćima ne spavam, imam košmare, jedem jednom dnevno. Kajem se zbog svega, izjavio je pred Višim sudom u Nišu Nikolov.

Na ročištu je svedočio i otac tragično poginulih ćerki, Slobodan koji je rekao da je porodica skrhana od nesreće koja ih je zadesila, a da je majka devojaka već dugo u bolnici.

Njemu preti 12 godina zatvora jer je u alkoholisanom stanju ubio troje ljudi. Viši sud u Nišu će 25. septembra odlučiti da li će se Nikolov braniti sa slobode ili iz pritvora u kome je od nesreće do sada.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *