Uča ispunio obećanje: Na belom konju se vratio na posao (VIDEO)

Miodrag Stanković Uča, otac petoro dece i nekadašnji vodeći opozicionar u niškoj skupštini vratio se danas na posao posle tri godine i to na belom konju po imenu Amigo. On kaže da danas nije izveo svojevrsni performans nego je samo ispunio obećanje koje je nekada dao rukovodstvu Sportskog centra „Čair“, a to je da će se „na belom konju vratiti na svoje radno mesto“. Osnovni sud u Nišu je potvrdio presudu po kojoj Stanković mora da se vrati na posao.

Posle tri godine patnje, rukovodstvo firme će morati da me vrati na posao. Sada sam im doneo radnu knjižicu i dokumenta. Ja svoja obećanja ne zaboravljam i posle tri godine muke na sudu vraćam se na posao. Znate li vi koja je to borba kad’ ti žena ne radi, ti bez posla, a pet predivnih i gladnih usta imaš- kaže Uča koji je nadimak dobio u Osnovnoj školi „Vožd Karađorđe“ u Nišu gde je nekada davno bio učitelj.

SC“Čair“ u svom kompleksu ima pet bazena, teretanu i slično.

Stanković se nekada zamerio rukovodstvu tako da je dobio da potpiše aneks ugovora na radno mesto koje je trebalo da se ukine.

Ja sam taj ugovor potpisao i tu je došlo do neshvatljivih stvari. Mene sa petoro dece proglašavaju tehnološkim viškom! Podnosim tužbu Osnovnom sudu. SC „Čair“ na čelu sa direktorom Draganom Perićem se žali, ali sud donosi odluku da se vratim na posao. Onda predmet odlazi na sto Apelacionog suda po žalbi firme, odakle sam dobio rešenje da se potvrđuje presuda Osnovnog suda i da moraju da me vrate na posao – priča Stanković.

On kaže da je u periodu dok je bio bez posla imao ogromne finansijske probleme.

Snađe se čovek u svakom nevremenu pa tako i ja. Od petoro dece nema ništa draže i meni je stalo da obuku novo i da pojedu lepo i da odu na ekskurziju, ali mnogo puta se ta moja želja nije ostvarila. Dobio sam otpremninu. To u našoj sedmočlanoj porodici brzo „ispari“. Sad se nadam da ću s povratkom na posao da vratim dugove i da ćemo početi normalno da živimo- priča Uča.

Midrag Stanković je tokom tromesečnih demonstracija protiv Slobodana Miloševcića 1996/7. godine bio na čelu kolone. Bio je odbornik iz redovca Srpskog pokreta obnove. Posle 2000. godine lider ove stranke Vuk Drašković ga je „pustio niz vodu“, iako je jedino Uča održavao ovu stranku na „aparatima za disanje“ u Nišu jer je partija bila u raspadu. Nešto kasnije se priključio Srpskoj naprednoj stranci u kojoj je naišao na zid netrpeljivosti tako da se našao ubrzo u ulozi velikog kritizera danas najveće partije u državi.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *