Učenik polomio ruku i povredio nogu nakon tuče u školskom dvorištu

Učenik (12) šestog razreda polomio je ruku iznad lakta i skočni zglob u tuči koja se juče tokom malog odmora u popodnevnoj smeni dogodila u Osnovnoj školi „Ivo Andrić“ u naselju Komren u Nišu. kako saznajemo iz Kliničkog centra on je pritom zadobio i nagnječenje grudnog koša. Ovaj šestenac će danas 4. septembra biti pušten popodne na kućno lečenje.

Na ruci mu je povređena ključna kost, a procena je da nije nilo potrebno preduzeti nikakav operativni zahvat. On je dobro i danas popodne će biti pušten kući – rečeno nam je na Dečjoj klinici u Nišu.

Kako saznajemo, učenik šestog razreda koji je izazvao tuču biće isključen iz škole odnosno njegovi roditelji su se složili da ga sami ispišu.

Direktorka Milica Petković kaže da je do tuče došlo, ali da je mališan indirektno povređen nakon toga što ga je njegov dobar drug povukao za ruku kako bi sprečio tuču.

To je bilo između trećeg i četvrtog časa kada je jedan šestenac uzeo ključ od škole i otvorio vrata gde je izašla grupa đaka, većinom učenika šestog razreda. Taj đak je udario drugog đaka šestog razreda u stomak. Odmah je skočio da ih razdvaja jedan osmenac koji je povukao udarenog dečaka u stomak, a on je nespretno pritom pao i povredio ruku i nogu. Odmah je pozvana Hitna pomoć i obaveštena policija – priča nam direktorka Petković i dodaje da su povrede zapravo nenamerno nanete jer su osmenac i šestenac dobri drugari.

Ona kaže da su se oni posvađali „oko štenaca za koje je neko rekao da su maltretirani, a kasnije se ispostavilo da to nije tačno“.

Pričalo se kako je neko od dece šestog razreda davilo te štence. Međutim ispostavilo se da je to apsolutno netačno. Odmah sam razgovarala sa roditeljima dece koja su učestvovala u tom metežu. Roditelji učenika koji je i pored zabrane uzeo ključ su dobrovoljno pristali da se dete ispiše iz škole. Disciplinski postupak po tzakonu se mora sprovesti i prema đaku osmog razreda, bez obzira što je hteo da učini dobro delo. Razgovarali smo i sa školskim policajcem, a sada ćemo da imamo sastanak tima za bezbednost gde ćemo razmotriti dalje korake u suzbijanju bilo kojih sukoba – objasnila je Petkovićeva.

O incidentu je obaveštena Školska uprava u Nišu, a koja je obavestila policiju o svim saznanjima o ovoj tuči.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *