UČK poruka danas popodne ispisana na niškom keju

Ispisivanje grafita na albanskom jeziku, UČK što predstavlja skraćenicu za takozvanu Oslobodilačku vojsku Kosova danas popodne u sred bela dana nikla je na nišavskom keju u visini auto pijace.  Za razliku od ostalih, ovaj grafit ispisan krupnim crvenim slovima ima i poruku – na albanskom jeziku (piše Velika Albanija). To jasno ukazuje da ovo ispisivanje grafita već postaje ozbiljna pretnja za bezbednosti građana jer očigledno da to ne čine lokalni klinci, već neko ko dobro zna i šta i kako da napiše. Snimak je napravio Đorđe Stojiljković, Nišlija koji nam je dopustio da iskoristimo fotografiju, ali nam dao i osnovne podatke. Policija intenzivno traga za onim ili onima koji ispisuju ovakve uznemirujuće grafite. Među Nišlijama nema straha zbog ispisivanja grafita.

novi grafit
foto: Đorđe Stojiljković

Građanin.rs je od početka podržavao ideju da se vesti o ovim grafitima ne objavljuju kako se ne bi jeftinim trikovima povećavali čitalačku publiku. Ipak, novinarska profesija nam nalaže da obavestimo građanstvo o tome, bez namere da uznemiravamo javnost. Bolje je ukazivati na takve pojave, nego ih kriti pa makar eventualne greške u informisanju „išle na našu dušu“.

gradjanin.rs

5 Comments

  1. Da kako ne tako su pocinjali na kosovu pa onda teroriste oodjednom postase nevine zrtve u ocima amera i natovca prokletinje i jedni i drugi sve to treba odma na startu problem sanirati dokle bre vise

  2. „Anti srpske Srbe“?!? Ima dobar recept – njih u neki srpski Jasenovac. Valjda se po tome razlikuemo od ustaških monstruma koji su u Jasenovcu, Jadovnu i na mnogim drugim mestima ubijali desetine i desetine hiljada Srba, Jevreja, Roma i „antihrvatskih Hrvata“?

  3. PUSTITE TE IDIOTE , NA NJIH NE TREBA OBRAĆATI PAŽNJU ,NEKA SE „ZALAUFAJU“ I NATRČAĆE SAMI NA POLICIJU I NA NAROD A ONDA…?
    JAKI SU SAMO KADA IH JE 100 NA JEDNOGA ! TO SU , IPAK ,OBIČNI DIVLJACI KOJI JOŠ ŽIVE U XVII VEKU I NJIMA JE LAKO MANIPULISATI !

    1. Nije se paznja obracala ni na Kosovu, pa sta je bilo dole? Mora da se reaguje makar na siptare u srbiji i anti srpske srbe

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *