Udruženje za negovanje tradicije „Via Antica“ organizuje 15. sajam kolekcionarstva, antikviteta i numizmatike

Međunarodni sajam kolekcionarstva, antikviteta i numizmatike, 15. po redu, u organizaciji Udruženja za negovanje tradicije „Via Antica“ iz Niša, održaće se u subotu, 15. juna u restoranu Doma Vojske. Izložba će trajati od 9 do 14 sati, a ulaz za posetioce je 100 dinara, dok će za decu ulaz biti besplatan.

Ovo mlado udruženje koje je nastalo sredinom 2022. godine do sada je organizovalo 14 sajmova na kojima su se mogli videti razni predmeti numizmatike, filatelije, militarije, stare knjige, stripovi, razglednice, satovi, gramofonske ploče i ostali antikviteti. Iz udruženja „Via Antica” navode da su nastali sa idejom da očuvaju i neguju istorijsko nasleđe, očuvaju stare predmete, ali i da razvijaju svest o kulturnoj baštini kod mladih.

Jedan od ciljeva udruženja je da animira mlađe koji sakupljaju predmete da posete sajam, učestvuju i izlože svoje zbirke, nauče nešto novo i da na taj način obogate svoje kolekcije. Žele da kod mladih probude svest o očuvanju starih predmeta i srpske istorije, da čuvaju i održavaju stare predmete ukoliko ih imaju.

Posetioci sajmova takođe imaju priliku da saznaju više i o predmetima koje poseduju, mogu da provere njihovu autentičnost i vrednost, a ukoliko žele mogu i da ih ponude udruženju. Sajam će za izlagače biti otvoren od 8:30 časova.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *