Uhapšeni Džunić „pao“ zbog 2.930.000 dinara

U saopštenju koje je objaviolo Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi se da je nekadašnji predsednik opštine Palilula, Boban Džunić(49) uhapšen jer se sumnja da je prisvojio 2,9 miliona dinara koje su bile namenjene opštiini Palilula za izradu promotivnog materijala. Pored Džunića koji je tada bio na funciji predsednika opštine Palilula, uhapšena je još jedna osoba koja je bila vođa projekta, a protiv tri osobe je podneta prijava, ali nisu pritvorene.

Džunić u svetlom odelu- foto:D.V.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su bivšeg funkcionera niške opštine Palilula B.Dž. (1968) zbog postojanja osnova sumnje da je tokom 2013. i 2014. godine uzeo 2.930.000 dinara na ime promotivnog materijala za jedan projekat, koji nikada nije izrađen i isporučen. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprave, pored B.Dž., uhapšen je i N.B. (32), koji je kao menadžer projekta bio angažovan po ugovoru o delu sa gradskom opštinom Palilula. Krivična prijava u redovnom postupku podneta je protiv još tri osobe, navodi se u saopštenju ministarstva.

U daljem tekstu se navodi da je postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni tokom sprovođenja programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija, za projekat „LIVINGGREEN“, pribavili imovinsku korist od 2.930.000 dinara osumnjičenom B.Dž. uz falsifikovanje dokumentacije u postupku javne nabavke promotivnog materijala.

Promotivni materijal, kako se sumnja, nije izrađen i isporučen gradskoj opštini Palilula, već je novac podignut sa računa i predat osumnjičenom B.Dž, navodi MUP.

M.S.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *