„Ujedinjeni – Nada za Niš“ na završnoj konvenciji: Preporod grada za 6 meseci, decentralizacija, bolji uslovi za radnike

Nakon kako kažu pobede opozicije na lokalnim izborima 2 juna koju očekuju, iz koalicije Ujedinjeni – Nada za Niš na završnoj konvenciji na amfiteatru Nišavskog keja, obećali su prisutnim građanima da će Grad Niš doživeti preporod već u prvih 6 meseci vlasti, da će deca imati besplatne udžbenike i vrtiće, da će ukinuti Oko sokolovo i da će radnici dobiti zaostale plate i imati normalne uslove za rad.

Kandidat za gradonačelnika koalicije Ujedinjeni – Nada za Niš Miodrag Stanković, istakao je da su se sve patriotske stranke ujedinile uz podršku građanskih pokreta i udruženja i da koalicija Ujedinjeni – Nada za Niš predstavlja građanski i patriotski blok. Dodaje da će Niš doživeti preporod već u prvih 6 meseci ako oni dođu na vlast.

„Deca će imati besplatne udžbenike i vrtiće kao što imaju u Beogradu, ukinućemo Oko sokolovo i drugu zonu za parkiranje i sprečiti dalju pljačku građana od strane izvršitelja i javno komunalnih preduzeća. Takođe radnici nekadašnjih giganata koji potražuju zaostale zarade konačno će dobiti svoje zarade, radnici stranih kompanija imaće normalne uslove za rad a korisnici narodne kuhinje kvalitetnije i učestalije obroke“ – kaže Stanković.

Dodaje da će se u prvih 6 meseci ispitati poreklo imovine svih javnih funkcionera u poslednjih 20 godina i da će svi koji su oštetili budžet Grada biti izvedeni pred lice pravde, kao i da će sprečiti dalju nekontrolisanu kupovinu nekretnina I zemljišta od strane Albanaca preko posrednika.

Slađana Miletić narodna poslanica I potpredsednica Izvršnog odbora Novog DSS-a, govorila je o nužnosti decentralizacije i da će građani određivati prioritete i kako se troše pare iz budžeta Grada a ne vladari iz Beograda.

„Mladi danas ne vide perspektivu u našem  gradu i zato nam odlaze. Moja misija je razvoj juga i jugoistočne Srbije zato ću se kao narodna poslanica zajedno sa budućim gradonačelnikom Miodragom Stankovićem boriti ne samo za Grad Niš već za čitav region, jer je Niš u svakom smislu centar jugoistočne Srbije“ – rekla je Miletić.

Na završnoj konvenciji govorili su i ostali predstavnici koalicije, Nenad Bogdanović – Narodna stranka, Slobodan Živković ispred Dosta je bilo, Salih Saitović isped Demokratske unije Roma, kao i nosioci lista gradskih opština, Milan Radulović, Novica Tanić, Svetlana Radovanović, Bojan Živković i Jovan Jovanović.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *