Ulaznice u prodaji za koncert Miška Plavog u Nišu

Renomirani beogradski muzičar, multiinstrumentalista, kompozitor i aranžer Milivoje Petrović – Miško Plavi, nastupiće sa svojim triom u Nišu u petak, 11.maja u klubu Feedback, sa početkom u 22h.

Miško Plavi Trio, u sastavu Miško Plavi – harmonika, Vasil Hadžimanov – klavijature i Srđan Džoni Dunkic – bubnjevi, nastupa zajedno od 2011.godine i za to vreme je održao veliki broj koncerata širom Balkana, kao i u srednjoj i zapadnoj Evropi.

Kroz svoju bogatu muzičku karijeru Miško Plavi je stvorio autentičan muzički izraz, sublimirajući više stilova u snažan i emotivan autorski rezultat, svirajući kombinaciju klasične, džez i mediteranske muzike, a istovremeno lucidno koristeći elemente soul, fank, rege i world music uticaja, sa naglašenim uplivom balkanskog folklora u pojedinim numerama. Zato i ne čudi što na koncertima ovog trija poslednjih godina možete čuti specifične virtuozne obrade rok, soul i džez standarda (Stevie Wonder, Astor Piazzolla, The Cream, EKV, itd.).

Ulaznice su u pretprodaji od srede, 25.aprila po ceni od 700 dinara u muzičkim radnjama Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje) i CD Sound (na kraju novog podzemnog prolaza). Na dan koncerta ulaznice će biti skluplje, a cena će biti objavljena nekoliko dana pred održavanje koncerta.

Ukratko o članovima grupe:

Milivoje Petrović (Miško Plavi) je multiinstrumentalista koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista sarađujući sa bendovima: Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika, Đura i mornari, i dr. Poslednjih 20-tak godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio i značajnu svetsku karijeru. Od 2000. godine izvodi program Music Around the World sa kojim je odžao više od 200 koncerata u Japanu gde je objavio i album “Istok ljubi zapad”. Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

Miško Plavi se nedavno vratio sa turneje po Japanu, a pored nastupa u Tokiju, Miško je imao još 10 koncertata na turneji dugoj 5000 kilometara . Ovo je bila njegova 14. turneja u Japanu.

Vasil Hadžimanov je prepoznatljiv kao predvodnik VH band-a, vodećeg fjužn sastava na ovim prostorima, a do pre par godina bio je angažovan i kao stalni klavijaturista grupe Darkwood Dub. Školovao se na čuvenom Berklee koledžu, a tokom kratkog boravka u Njujorku sredinom devedesetih svirao je sa muzičarima kao što su Matt Garrison-a, Rodney Holmes-a, David Binney-a, Danny Sedownick-a, itd.

Srđan Dunkić – Johnny jedan je od najtraženijih studijskih muzičara u zemlji. Karijeru je počeo već kao dvanaestogodišnjak. Bivsi je član VH band-a, a nastupao je i snimao sa mnogim poznatim muzičarima i grupama (Bata Kovač, Leb i sol, K2, Zana, Đorđe David, Dragoljub Đuričić, itd.). U svojoj bogatoj muzičkoj biografiji se može pohvaliti i nastupima sa čuvenim Cosey Powell-om na njegovoj evropskoj turneji.

Ovo će biti prvi samostalni koncert Miška Plavog u Nišu, nakon sjajnog nastupa na Nišville Jazz festivalu u avgustu 2011, kada im je specijalni gost bila Lena Kovačević i jedini su domaći sastav na Nišvilu koji je zahvaljujući dugotrajnim ovacijama publike bio prinuđen da se dva puta vrati na bis.


Korisni inkovi:

FB Event: https://www.facebook.com/events/581336185570329/

Official FB page: https://www.facebook.com/miskoplavitrio/

Feedback FB: https://www.facebook.com/klub.feedback/

Biografija Miško Plavi: http://marki.rs/misko-plavi/

Miško Plavi live:

https://www.youtube.com/watch?v=KuA22BMNaMQ

https://www.youtube.com/watch?v=Ev_fUl4p8eM

https://www.youtube.com/watch?v=8Aq8t3c7wmE

https://www.youtube.com/watch?v=8Aq8t3c7wmE


V. Radojković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *