Umesto „Higije“ ubuduće „Credit agricole“ banka

Na mestu nekadašnje apoteke „Higija“ u Obrenovićevoj ulici u Nišu ubuduće će biti „Credit agricole“ banka koja će plaćati zakup Gradu Nišu blizu 4.500 evra mesečno.

Ovaj prostor od 144 kvadrata zakupila je banka na pet godina. Oko „Higije“ se pre nekoliko meseci podigla velika prašina jer je Grad raspisao licitaciju za prodaju, a na koju se u dva navrata niko nije javio. Veliki broj građana je bio protiv prodaje ovog lokala koji tu funkcioniše više decenija, a u okviru „Apoteka Niš“.

Iz uprave grada su ranije rekli da ne odustaju od prodaje. Iako je rečeno da će u nekom od lokala u Obrenovićevojh ulici nastaviti da radi apoteka „Higija“ to se do danas nije dogodilo.

M.S.

1 Comment

  1. Higija je bila kao spomenik kulture : šezdeset godina postojanja, divan odnos prema pacijentima… Još uvek dolaze stariji i tužno prime vest da njihove apoteke nema.
    Što se Banke tiče, drago mi je što se pokazala kao duhovni naslednik prethodnog korisnika lokala. i oni imaju poštovanje prema zdravstveno ugroženima. Pogledajte prvo ulaz – dečija kolic, invalidi..neće imati problema što je kod nas retkost. Istakla bih i sledeće – zahvalila sam im se preko fb stranice što Banci dobročinstva nisu ukinuli korišćenje električne energije. Uzvratili su „Hvala Vama“! Kupili su i karte (3 plus 2) za humanitarni koncert… Drugo je pitanje – gde je novac od prodate Higoje, gde će se trošiti ovaj od zakupa ..stalno pominje grad da je u disbalansu sa potrebama ljudi kojima žiovt visi o koncu 🙁

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *