Umesto što pravite „fontanice“ u „Čairu“, počnite da gradite sportske terene

Mnogi političari pričaju i obećavaju, „uradićemo“, „biće to bolje kada mi dođemo na vlast“. Mi se razlikujemo od drugih po tome što smo već uradili mnogo toga, a jedan od primera je i sportski centar „Duško Radović“ koji je evropski primer kako treba da izgleda ulaganje u sportsku infrastrukturu. Mi želimo da ovaj kompleks sportskog centra „Duško Radović“ „preslikamo“ i u srce „Čaira“ jer tamo postoji  zelena površina na pomoćnom terenu „Želja“ i bilo bi lepo da se ovakav sportski centar uradi i na toj  neiskorišćenoj površini. Tako bi mladim ljudima i deci iz tog kraja bila bliža sportska borilišta“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

Jovanović kaže da je prethodna vlast uradila i sportske dvorane „Duško Radović“ i „Mika Antić“, renovirala halu „Čair“, izgradila tri četvrtine stadiona „Čair“, uradila klizalište i teren sa veštačkom travom, osam balon sala kao i četiri nove fiskulturne sale, za razliku od ove vlasti koja već jedanaestu godinu, kako kaže, nije uradila nijedan sportski teren, osim streljane u „Čairu“.

Apelujemo da neiskorišćeni prostor na pomoćnom terenu „Želja“ osposobite za nove sportske terene, uz  napomenu da Grad pod hitno treba da se angažuje i oko glavnog „Željinog“ igrališta. Ostavili smo idejni projekat, a tribine zarastaju u korov. Predlažemo da Grad novim investicijama oživi glavni teren uz završetak Zapadne tribine i pokrivanje stadiona „Čair“. Skoro sva niška deca treniraju na veštačkoj travi, na pomoćnom terenu „Radničkog“ koji smo mi uradili pre dvanaest godina, a vi pravite „fontanice“ u „Čairu. Takvih terena mora da bude više u našem gradu“, naglašava Jovanović.

Njegov kolega, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u GO Palilula, Aleksandar Živadinović, kaže da vlast Srpske napredne stranke  zahvaljujući apsolutnoj kontroli medija svakodnevno radi politički marketing i skuplja jeftine političke poene.

Govore nam da ulažu milione u infrastrukturu, ali realnost svi vidimo kada izađemo iz dvorišta, kuća, kada zakoračimo na trotoare i ulice pune rupa, vode i bara. Komunalna i sportska infrastruktura u Nišu su ravne nuli, imamo samo priču i mahanje milionima kako će naredne godine biti uloženo u ovo ili ono“, kaže Živadinović.

Jovanović na kraju dodaje da je najbolji primer pogrešne politike Srpske napredne stranke sportski teren „Rovče“.

To je zapušteno i uništeno mesto, a uloženo je preko 70 miliona dinara. Od toga nemaju nikakve koristi ni sportisti ni naši najmlađi sugrađani. Postoje ljudi u ovom gradu koji mogu da okrenu situaciju nabolje i da Niš ponovo bude veliko gradilište, a ne da konstantno slušamo bajke gradskih čelnika“, zaključuje on.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *