Univerzitetska biblioteka u Nišu proslavlja 56. godišnjicu sa serijom događaja

Univerzitetska biblioteka u Nišu proslavlja svoju 56. godišnjicu postojanja i rada, a povodom ovog važnog jubileja, poziva sve zainteresovane da prisustvuju nizu događaja koji će se održati u narednim danima.

Svečana sala Univerziteta u Nišu će biti domaćin događaja koji počinje u sredu, 17. maja od 18 sati. Tom prilikom će biti održana promocija najnovijih izdanja Univerzitetske biblioteke. Posebno će biti predstavljene dve stručne publikacije – bibliografije: „Bibliografija izdavačke delatnosti Univerzitetske biblioteke“ autorke Aleksandre Spasić i „Zgrada Univerziteta u Nišu – istorija i bibliografija“ autora Gorana Marinkovića i Zorana B. Živkovića. Takođe, biće promovisana monografija „Univerzitetska biblioteka“ autora dr Ivica Živkovića, koja je objavljena povodom proslave 55 godina postojanja Univerzitetske biblioteke. Na promociji će govoriti urednik izdanja i upravnica biblioteke, gospođa Snežana Bojović, kao i sami autori.

Narednog dana, u četvrtak, 18. maja, u 12 sati, u holu Univerzitetske biblioteke, održaće se svečano otvaranje izložbe knjiga pod nazivom „U prvom licu“. Izložba će obuhvatiti izbor autobiografske i memoarske proze iz fonda biblioteke. Na otvaranju će govoriti upravnica biblioteke Snežana Bojović, doc. dr Mirjana Bojanić Ćirković sa Filozofskog fakulteta u Nišu, kao i gradska većnica za kulturu, gospođa Adrijana Anastasov.

Ulaz na oba događaja je slobodan, te je ovo odlična prilika da se posetioci upoznaju sa najnovijim izdanjima Univerzitetske biblioteke i uživaju u bogatom izboru knjiga izloženih na posebnoj tematskoj izložbi.

Univerzitetska biblioteka u Nišu već dugi niz godina pruža izuzetan doprinos u oblasti obrazovanja i kulture, a ovi događaji su samo deo raznovrsnog programa kojim se obeležava njen dugogodišnji rad.

Slovo juga / Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *