Upadom u stan, policija uhapsila dilera i zatekla kupce droge

Policija je u Nišu uhapsila su D.M. (42) iz Niša, zbog sumnje da je pripremao i dilovao drogu, a podneta je krivična prijava jednom paru jer su momak i devojka uživali opijate.

foto: MUP

Za D.M. se sumnja da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa iznajmljenog stana osumnjičenog pronašla 44,3 grama marihuane koja je bila spakovana u devet paketa, 43 komada tableta sintetičke droge MDMA, opojnu drogu metadon zapremine 38 mililitara, vagicu za precizno merenje, 18 metaka kalibra 7,62 mm i prazan okvir za pištolj. Sumnja se da je pronađena droga bila namenjena daljoj uličnoj prodaji, saiopoštila je policija.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu osumnjičenom D.M. određeno je zadržavanje do 48 časova nakon čega je, uz krivičnu prijavu i sproveden tužiocu.

Takođe, u stanu osumnjičenog D.M. zatečeni su momak i devojka kojima je prodao 3,1 gram i 0,9 grama marihuane.
Protiv njih dvoje podnete su krivične prijave za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga u redovnom postupku, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, zaključuje se u policijskom saopštenju.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *