Upucani mladić operisan i sada se oseća dobro

Jedno niško prijateljstvo moglo je da ima koban epilog kada je 23. februara oko 16,30 u stanu opalio pištolj i ranio I.P. pogodivši ga u stomak. I.P. se posle operacije oporavlja, a maloletni(17) u čijem su stanu bili, privremeno će biti smešten u pripremnom periodu suđenja u Popravno vaspitnu ustanovu za maloletnike u Nišu.

Policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapsila nakon pucnjave sedamnaestogodišnjaka iz Niša zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda.

Postoje osnovi sumnje da je on juče u svom stanu igrajući se pištoljem nehotice ispalio hitac, kojim je pogođen njegov osamnaestogodišnji drug. Mladić je zadobio povrede stomaka i zbrinut je u niškom Kliničkom centru Maloletnik je, uz krivičnu prijavu, priveden tužilaštvu u Nišu., saopštila je policija.

Kako nezvanično saznajemo I.P. je došao tog dana u stan svog prijatelja koji mu je pokazivao očev pištolj. Nestručno rukovanje vatrenim oružjem rezultiuralo je pucnjem i stomak devetnaestogodišnjaka.

Doktor Radmilo Janković, kaže da se I.P. nalazi na Klinici za intenzivnu negu. Ispred sobe sa ranjenoikom, kako smo se uverili, nema policije pa se može zaključiti da oko ovog incidenta nema sumnjivih okolnosti da je bilo treće lice umešano, a kako se to prepričavalo po gradu.

Dečko je dobro, nema povredu tankog i debelog crev. On je instubiran, nije na mašini, stabilno je i u dobrom je zdravstvenom stanju, rekao nam je doktor Janković.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *