„Urbanish“ besplatno na internetu

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanka: Aleksandra Cvetković

Urbanis promo party 1 (bez logoa)-44Kompilaciju numera različitih žanrova pod nazivom „Urbanish“ ,  na kojoj je radilo više od trideset niških umetnika, moguće je od danas preuzeti sa interneta.

Na kompilaciji je 10 pesama na kojima su radili niški  autori i bendovi poput Tevarbulebra, Nahty , Red River Valley, Foreplay, SpektTjamil & Bosko feat Marconiero, Musne Kunra, Hardisco feat. Jovana, Bohemian & Kristina, Nati.

Iz organizacije BAUK, na čijem sajtu je moguće preuzeti numere, kažu da je ovo jedna u nizu promocija niškog muzičkog stvaralaštva.

Cilj nam je bio da, kroz prvobitni konkurs za autorske numere, napravimo presek trenutne niške scene, i ponudimo stručnu pomoć autorima da svoja dela, profesionalno urade i  dobiju adekvatnu podršku i promociju, kažu iz BAUK-a.

Od kada je prvi put predstavljena krajem prošle godine, kompilacija „Urbanish“ promovisana je na radiju B92 i niškom City radiju, kao i u klubovima Feedback i Truba, gde je čulo preko 400 Nišlija.

Otvoren je poziv za dalju saradnju i umrežavanje, a neke od  umetnika sa kompilacije ćemo svakako čuti i na ovogodišnjem festivalu Bekstvo u prirodu, kaže izvršna direktorka organizacije BAUK Aleksandra Strahinić.

Sa blizu 4000 pregleda do trenutka postavljanja kompilacije za preuzimanje, „Urbanish“ je slušala i online zajednica na sajtu Soundcloud.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *