Uručene nagrade najuspešnijim učesnicima konkursa „Da sam junak iz omiljene knjige“

Na Odeljenju knjige za decu Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ Niš ove godine po petanesti, jubilarni put je bila raspisana tema republičkog literarno-likovnog konkursa: „Da sam junak iz omiljene knjige“.

160408-ssremac

Pristiglo je 850 radova iz čitave zemlje i jedan iz Crne Gore. Žiri za literarne radove: viši diplomirani bibliotekar Ivana Petković, diplomirani bibliotekar Jovana Slavković, predsednica žirija Elizabeta Georgiev, naša koleginica iz Dimitrovgrada, viši diplomirani bibliotekar, koja dugi niz godina radi sa decom, pisac je i prevodilac, piše na srpskom i na bugarskom jeziku za odrasle i za decu, autor je 11 knjiga i televizijskih bibliotečkih emisija „Poponajci” i „Klinci i hlapeta”, vrsni poznavalac dečjeg stvaralaštva, što je upakovala u dva istraživačka rada: „Kultura čitanja, pravo deteta i obaveza bibliotekara“ i „Radionica osmeha“. Obe ove knjige mi bibliotekari koristimo kao priručnike u radu sa decom.

U žiriju za likovne radove su se našli: Ljubiša Nikolić, kolega knjižničar koji je svih godina deo ovog žirija i organizacionog tima i bez koga ne bismo imali ovako lepo dizajnirane diplome, a ni plakate, i Milica Nikolić Sredojević, samostalni knjižničar. Predsednica žirija je bila Zorana Ćirić, slikar i kostimograf, dugogodišnji profesor Srednje umetničke škole u Nišu. Dobitnik brojnih nagrada za svoje kreacije.

Ceo program je bio propraćen i muzičkim interpretacijama izvrsnog Milana Todorovića na klasičnoj gitari.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *