Uspeh Akademskog pozorišta SKC-a Niš

Na 12. Internacionalnom festivalu amaterskog teatra Laktaši 2017.godine, Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Niš igralo je predstavu „Hadersfild“ i osvojilo nagradu za najbolju predstavu u celini, kao i nagradu za glumačko ostvarenje – Stefanu Mladenoviću za ulogu Raše u predstavi „Hadersfild“!

foto: SKC

Nagrada za najbolju predstavu u celini dodeljuje se predstavi ,,Hadersfild“, autora Uglješe Šajtinca, u režiji Andrije Stojkovića, Akademsko pozorište SKC Niš (Srbija). Uverljivom glumačkom igrom celokupnog ansambla, dinamično i snažno dočarana je drama o generaciji koja se suočava sa vlastitim razočaranjima. Po odličnom tekstu, u preciznom i nenametljom rediteljskom postupku, glumci su biranim sredstvima u kamernoj atmosferi maestralno odigrali dramu o propasti jedne generacije, kažu u ovom teatru.

„Diplomu za glumačko ostvarenje dodeljena je Stefanu Mladenoviću, studentu druge godine glume Fakulteta umetnosti Niš, u klasi Irfana Mensura, za ulogu Raše u predstavi ,,Hadersfild“, Akademsko pozorište SKC Niš.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *