Uspeh novinarke Ivane Petrović – nema veće nagrade nego kada pomogneš čoveku

Ni jedna novinarska nagrada nije tako vredna kao ona koju dobiješ od čoveka kome si tekstom iz čisto ljudskih razloga, pomogao. Ne minimizirajući druge nagrade, ova je sigurno najveća, a to je ovih dana osetila Ivana Ija Petrović, novinarka „Radio City-ja“ koja se upustila naizgled u „laku“, a u stvari komplikovanu priču. Naime, nišku humanitarku Marinu Adamović koja i na kiši i na vetru sakuplja priloge za bolesno srce jednog momka, predstavnici dve firme su „zamolili“ da to čini na drugom mestu. Ona je to objavila, na vrlo kulturan način, na svom Facebook profilu, a od velikog broja prijatelja je podržana.

Marina-1

Za to se Ivana zainteresovala kao i naš informativni portal. Trebalo je da zajedno radimo tu priču, „Građanin“ je odustao zbog nepredviđenih okolnosti, ali joj je dao podršku. Ivana je sama krenula u slanje mejlova, telefoniranje, pisanje, razgovore i iznedrila tekst. „Građanin“ ga je podržao po dogovoru i preneo.

U toku jučerašnjeg dana u našem, ali i Ivaninoj matičnom mediju stigao je Marinin komentar koji glasi: Dobila sam poruku da bi me direktor Foruma rado primio. Da, saćekala sam 10h i otišla. Ogromno hvala i izvinjenje. Za 5 minuta, sve smo nesporazume sveli na dogovor da FORUM bude nosilac moje akcije Zajedno za Stefana ! Ja mogu koliko hoću biti u Centru, prikupljati, a oni će najjveći deo preuzeti na sebe. Dakle, sve što budem primala kao priloge ne moram nositi do banke, već mogu ubacivati u njihovu humanitarnu kutiju. Još jednom Hvala!- glasila je Marinina poruka koja dovoljno svedoči da se Ivanino nerviranje „i čupanje kose“ od zakomplikovane situacije, isplatilo! Čestitamo joj na tome!

gradjanin.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *