Uspešan početak 2017. godine za KBS Naisus

Nakon dva uspešna vikenda i tri međunarodna takmičenja te tri zlatna odličja, usledilo je 1.kolo Lige Grada Niša na kome je KBS Naisus bio najuspešniji sa 19 zlatnih, 9 srebrnih i 6 bronzanih medalja.

Naime, takmičarsku sezonu 2017.god. započinje Uroš Mitrović u Zagrebu (Hrvatska), gde zajedno Zoranom Radivojevićem i Damjanom Mirčevićem osvaja zlatnu medalju na međunarodnom turniru Don Bosko (12.februar).

U konkurenciji od bez malo 200 takmičara iz 23 kluba, u juniorskom timu osvojio sam zlatnu medalju. Kako je ovo takmičenje bili bodovno za Tehničku reprezentaciju Hrvatske, to nije manjkalo u kvalitetu, iako nije bilo previše takmičara. Pored ove medalje, srpski takmičari osvojili su još i: 1 zlatno odličje (seniorski par – Petković/Filipović) i 2 srebrna (juniorski par – Arsić/Radivojević i senior do 30 god. – Miloš Petković). Uspeh je mogao da bude i veći da suđenje nije bilo toliko pristrasno, bez obzira što je bilo bodovnog karaktera. – rekao je Uroš Mitrović.

Vikend nakon pomenutog doneo je dva takmičenja i uspehe na oba. Put Soluna (Grčka) krenuo je jedino Vuk Manić i pritom bez mnogo muke osvojio najsjajnije odličje na tzv. Baby CUP-u (18.februar). Takmičenje je organizovano od strane Tekvondo unije severne Grčke i tom prilikom su okupili čak 980 najmlađih takmičara. Pored Vuka, takmičari tekvondo kluba Asteriks iz Niša uzeli su učešće i pozlatili se, što je direktan pokazatelj da i jug Srbije ima veliki potencijal. Rezultat upotpunjuje Uroš, koji zajedno sa drugarima iz Novog Sada i Beograda putuje za Budimpeštu (Mađarska) na Otvoreno prvenstvo Budimpešte (19.februar). Na pomenutom takmičenju, koje je okupilo bez malo 450 takmičara iz 51 ekipe i 18 država, Uroš zajedno Zoranom Radivojevićem i Damjanom Mirčevićem osvaja zlatnu medalju a zajedno sa odličjima ostalih iz tima i 2.mesto u ekipnom plasmanu.

Nakon ovih uspeha, KBS Naisus okuplja 5 niških klubova: Ares, Asteriks, Dae Han, Filip-Niš za 1.kolo Lige Grada Niša 2017 u tehničkim disciplinama tekvondoa. U subotu  25.februara u OŠ „Ivo Andrić“ održano je  takmičenje, koje je počelo u 14.30č a završilo u 17.30č, na zadovoljstvo svih prisutnih a posebno najmlađih. Pored zvaničnih disciplina, takmičari su se okušali i u dve nezvanične a to su brzina udarca kao i kik (estetski prikaz tekvondo tehnika u slobodno izabranoj kombinaciji). Podeljeno je 35 zlatnih, 15 srebrnih i 15 bronzanih medalja, te je malo ko kući otišao bez nekog od odličja.

Iako gledaoci nisu ovog puta mogli da vide i forme slobodnog stila, odnosno muzičke, bili su povlašćeni za nešto što do sada nije viđeno na takmičenjima ne samo u Nišu već i u Srbiji, a možda i šire. Pored početnika, ponovo je najistaknutiji bio trostruki šampion Balkana i niški reprezentativac – Uroš Mitrović, te su prisutni mogli da uvide šta sve predanost i rad mogu da donesu. Naime, Uroš je izveo novu juniorsku formu koja će biti zvanična od 2018.god. a to je Himchari.

Zadovoljan sam odazivom klubova a posebno imajući u vidu malo zakasnelo slanje poziva za isto, usled manjih organizacionih problema. Ono što raduje jesu najmlađi, koji su i ovom prilikom bili na visini zadatka, a sa osmehom i po kojom medaljom otišli kući. Takođe, raduje i činjenica, pored toga što je ovo prva i jedinstvena Liga u Srbiji, da je izvođenje Uroša po prvi put viđeno na nekom takmičenju a to je nova juniorska forma. Da bi začinili takmičenje, Uroš je majstorsku formu Pyongwon izveo sa POVEZOM NA OČIMA !!! Time je pokazao da nije slučajno trostruki prvak Balkana i 11. na svetu. – rekao je Nebojša Anđelković, prvi čovek KBS Naisus-a i organizator Lige Grada Niša.

Oko 50-ak takmičara uzelo je učešće u ovom kolu Lige Grada Niša, i svojim osvojenim medaljama rangirali su svoje klubove u ekipnom plasmanu, gde je KBS Naisus trenutno na 1.mesto, TK Dae Han na 2. dok je TK Ares na 3. mesto.

Ekipni plasman 1.kola

r.br.

KLUB

zlato

srebro

bronza

ukupno

trenutni plasman

1.

KBS Naisus

19

9

6

166

1.

2.

Dae Han

6

2

6

54

2.

3.

Ares

3

1

6

30

3.

4.

Filip – Niš

3

1

0

24

4.

5.

Asteriks

1

1

1

11

5.

Veliku zahvalnost dugujemo Sportskom savezu Niša kao pokrovitelju ovog takmičenja, koji nam je pomogao u organizaciji istog. Zamisao ovog takmičenja jeste da se organizuju finansijski prihvatljiviji turniri na lokalnom nivou i time podigne kvalitet i kvantitet niških takmičara. Time ćemo ojačati kako u takmičarskom tako i organizacionom smislu, te na regionalnim i državnim prvenstvima postići i bolje uspehe. Plan je da se ove godine Liga proširi na svim niškim opštinama, što će omasoviti kako samo takmičenje tako i klubove na čijoj teritoriji se održava. Ostaje nada da će se uključiti i ostali tekvondo klubovi iz Niša (Astra-Niš, Tabu, Ramin-Niš, Čegar, i dr.), koji se ni ovom prilikom nisu odazvali.

Naredno kolo Lige Grada Niša planirano je za kraj aprila meseca. Nadamo se da će sve gradske opštine Grada Niša uvideti dobrobit ovakvog konstantnog afirmisanja sporta i zdravog života među najosetljiviju populaciju a tu spadaju naši najdraži – deca i omladina; te koliko je to u njihovim mogućnostima pomoći u organizaciji.

KBS Naisus

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *