Uspešno završen festival dečjeg stvaralaštva Tabla Fest 16

Festival dečjeg stvaralaštva Tabla Fest 16 održan je 27. maja u atrijumu OŠ Ćele Kula. Na konkurs za ovogodišnji festival se odazvalo više od 600 autora sa više od 800 likovnih i literarnih radova iz čitave Srbije i srpske dijaspore, što ovom festivalu daje međunarodni karakter.

160602-tabla

Aktivnosti su počele u podne obilaskom istorijskog spomenika Ćele Kula, da bi se nastavile sat vremena kasnije literarnom i likovnom radionicom. Pre samog revijalnog dela festivala gostima su se predstavili učenici škole domaćina, svojom predstavom u svečanoj sali škole.

tabla

U revijalnom delu su nastupili dečji hor „Čarobna nota“ i Dečiji Ekološki pokret Niša. Pored njih predstavljeni su i nagrađeni učenici na ovogodišnjem konkursu, ali i poznati stvaraoci za decu: Momir Dragićević i Nebojša Lapčević iz Kruševca, Darko Glavaš iz Inđije, Mirjana Baltezarević, Minja Ilijeva, Rusomir Arsić i Miloje Dončić iz Niša.

tabla-1

Festival je završen u Pozorištu lutaka mjuziklom „Čarobnjak iz Oza“ u izvođenju učenika OŠ „Ćele Kula“ iz Niša.

Festival su organizovali Niški kreativni studio i internet časopis za podsticanje dečjeg stvaralaštva Tabla sa partnerima u ovom projektu (OŠ „Ćele Kula“ iz Niša i Turističkom organizacijom Niš).

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *