Utopio se Aleksinčanin u Oblačinskom jezeru

Niška polciija saopštila je da je u utorak ujutro prijavljeno da je na površini Oblačiskog jezera u blizini sela Oblačina  kod Merošine  isplovilo telomuškarca.Prema navodima policije reč je o Dejanu Ristiću/49/ iz Aleksinca koji se utopio u nedleju naveče  prilikom prevrtanja čamca na jezeru.

Naime, Ristić i njegov prijatelj Miodrag Veličković iz okoline Žitkovca bili su  te večeri u  ribokrađi na jezeru. Oko 23,20 časova, kako je prijavio Veličković, pod udarima vetra čamac se prevrnuo i obadvojica su se našla u vodi.Veličković je izjavio da je pokušao da pomogne prijatelju i da je dozivao u pomoć. Njegovo dozivanje je čuo i priskočio u pomoć  meštanin iz sela Oblačine, Ivica Aleksić.

Aleksić se svojim čamcem približio i uspeo da iz vode izvuče Veličkovića ali se nesrećni Ristić u medjuvremenu utopio.

Slučaj je prijavljen policiji i ronioci su pretraživali jezero ali bezuspešno sve dok voda sama nije izbacila leš u utorak ujutro.

Telo utopljenika prebačeno je na Institut za sudsku medicinu u Nišu a policija ispituje okolnosti pod kojima je došlo do utopljenja. Protiv Velikovića je podneta krivična prijava zbog ribokrađe.

Gradjanin. rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *