Užasan smrad se osetio danas u vazduhu u centru Niša

Poslednja vest:Lekari Odeljenja za humanu ekologiju Instituta javnog zdravlja u Nišu su danas izašli na teren kako bi uzorkovali čestice u vazduhu koje su širile neprijatan miris u gradu, saznaje „Građanin“. Nezvanično saznajemo da je inicijativa potekla iz kabineta gradonačelnika Niša, Darka Bulatovića. Prvi precizni rezultati bi trebali da budu poznati javnosti u toku sutrašnjeg dana ili eventualno u ponedeljak. „Građaninu“ nezvanično niko nije mogao da potvrdi da li je smrad opasan po zdravlje ljudi ili ne?

Užasan smrad se danas oko podneva osetio u centru Niša. Građani su nam javili da se jaka koncentracija nešto nalik mirisu hlora osetila kod Crvenog pevca, oko stadiona „Čair“ pa i oko nižih delova opštine Palilula. Neki pak kažu da ih smrad podseća na sumpor?! Za sada niko ne zna šta to smrdi i da li je štetno za ljude?

foto: N. Marković

U Centru za obaveštavanje su „Građaninu“ rekli da traje intenzivan rad na otkrivanju uzroka ovog smrda.

Ne postoji sistem ili mašina u Srbiji koja bi otkrila u momentu šta se to oseća. Mi dajemo sve od sebe da otkrijemo uzrok, rekli su nam u centru.

Nešto slično dogodilo se pre dva meseca kada se u istim delovima Niša osetio jak smrad.  U trenutku objavljivanja ovog teksta, neprijatan miris se i dalje oseća.

M.S.

3 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *