„Uzmi račun i pobedi“: Građani obezbedili ultrazvučni aparat za niški Dom zdravlja

Gradskoj opštini Medijana, kao i ostalim opštinama nagrađenim u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ NALED-a i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave uručen je vaučer u iznosu od po 23.000 evra.

Novac će biti iskorišćen u skladu sa pravilima organizatora nagradne igre, ali i u skladu sa željama i potrebama stanovnika opštine. Zahvaljujući građanima, koji su pokazali izuzetnu savesnost i predanost u borbi protiv sive ekonomije niški Dom zdravlja dobiće ultrazvučni aparat, za koji će biti utrošena dobijena sredstva“, rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

On je rekao da su građani Medijane glasali su za tri ponuđena projekta: kupovinu ultrazvučnog aparata za niški Dom zdravlja, nabavku pametnih interaktivnih tabli za 11 osnovnih škola i kupovinu vozila za potrebe korisnika Gerontološkog centra u Nišu.

Šta će biti kupljeno od tih para odlučili su sami građani Niša, dodao je Kocić.

Uručenju nagrada prisustvovala su čak tri ministra, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić, ministar za rad boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ali i predstavnici Poreske uprave i NALED-a.

Uspeli smo da problem sive ekonomije izbacimo u prvi plan, dokaz za to je 11 miliona koverata s računima za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ koje su građani poslali rekao je Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović koji je i predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za suzbijanje sive ekonomije i dodao da se smanjuje siva ekonomija i da se povećava naplata poreskih prihoda.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić posebno se osvrnuo na takmičenje gradova i opština u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ i istakao da su građani Bele Palanke, Blaca, Dimitrovgrada, Kikinde, Kule, Medijane, Savskog venca, Vranja i Vrbasa odgovornim ponašanjem pomogli da njihove zajednice osvoje nagradni fond od po 23.000 evra za ulaganje u projekte od javnog značaja.

Istraživanje koje smo sproveli pokazuje da je nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ motivisala 35 odsto građana da traže račune za kupljenu robu. To znači da je nagradna igra ispunila svoj cilj“, rekla je izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović.

Medijana je osvojila drugo mesto u kategoriji velikih opština. U kategoriji velikih opština bolji od Medijane bili su Vranjanci, dok je treće mesto zauzela Kikinda.

Najviše koverata u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ stiglo je iz Beograda, Novog Sada i Niša. Nišlije su poslale ukupno 407.034, a više od polovine, čak 219.338 koverata pristiglo je sa teritorije Gradske opštine Medijana.

1 Comment

  1. I „Medijana“ se uključi u najrazvijenije Srpske opštine tzv. mega razvijene: Bela Palanka, Babušnica, Donje Trbunje… Ovo je valjalo proslaviti na nivou a ne na ovako skroman način.
    Evo nama lepih vesti za kojima kuka bulatović a i novinari ih objaviše !
    Bravo i za vlast a i za oštra novinarska pera !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *