Vandalizam: Srušen spomenik „Sanjaru svetskog mira“ na Dan mira!

Spomenik Šri Činmoju na nišavskom keju u Nišu srušen je juče 21. seprtembra.

160922-sincinmoj

Saša Đorđević, predstavnik nevladine organizacije „Trka mira“ kaže da je sigurno ovaj vandalski čin planiran za taj dan kada se obeležava Međunarodni dan mira. Paradoks je u tome što je Šri Činmoj zapravo promoter svetskog mira, a tri puta je bio kandidat za Nobelovu nagradu za mir.

Smatram da ovo nije čin pojedinca već da iza toga stoji organizovana grupa. Ne verujem da je slučajno što je srušen baš na Dan mira koji su proglasile Ujedinjene nacije. Svuda u svetu postoje oni koji žele da ruše i da dominiraju. Sreća je da smo mi na ovoj drugoj strani. Spomenik će biti namešten do popodneva – rekao je Đorđević jutros pored srušenog spomenika.

Na oborenom spomeniku se vidi da je iščupan iz ankera i da je potrebno više ljudi da ga oskrnavi. Đorđević pretpostavlja da je pajserom odcvaljen od postolja, s tim što je natpis „Sanjar o svetskom miru“ položen onako kako je i stajao.

160922-sanjar

Šetači koji su se danas našli na keju negoduju zbog ovog čina jer kako kažu jednom su mu glavu razbili čekiće, pa je bilo oštećenja u srednjem delu i sada ovo. Jedna od prolaznica dobacijal je ekipi da je u celom tom delu potreban policijski pozornik jer nije prvi put da se oštećuju stabla, dečije igračke, mobilijar, a sada i spomenik.

M.S.

3 Comments

    1. Tacno, nije dovoljno ziveti u gradu, treba biti nacitan i inforisan, a ne toleristati sekstasenje u Srbiji,a istovremenoo na sva usta pljuvati po SPC i traziti njeno ukidanje, jer je drzava navodno seksularana! Znaci crkva ne moze, ali sekte mogu? To je tvoja gradjanska svest, tikvo jedna suplja, odzvanjas po vasioni koliko si suplja!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *