Vaspitačicu izujedao pas lutalica – roditelji zabrinuti za bezbednost dece

Vaspitačicu vrtća „Kolibri“ PU „Pčelica“, koji se nalazi odmah pored zgrade GO Pantelej, rano jutros je, dok je dolazila na posao i približavala se kapijama vrtića, izujedao pas mešanac. Vaspitačici, gospođi Mitić, su ostala tri zuba u butini noge.

Vrtić Kolibri fot: nadji.info

Prema rečima meštana, već mesecima ovaj pas je nastanjen u dvorištu opštine. Povređenoj ženi ukazana je lekarska pomoć a o incidentu su odmah obaveštene nadležne službe.

Kako javljaju pojedini roditelji našoj Redakciji, priča o napadu na jednu od zaposlenih u ovom vrttiću, proširila se odmah, i to još tokom jutarnjih sati, te su mnogi, vidno zabrinuti, još tada pohrilili pred vrtić „Kolibri“, ne bi li saznali više informacija.

Moje dete svakoga dana tu prolazi jer živimo u blizini, i znam da je u pitanju ženka mešanca, koja se skoro okotila, a u pitanju je, verujte mi ogroman pas, i kako sam mogao da čujem, vaspitačica je pretrpela dosta povreda, s obzirom na to da kažu da je kuja izujedala i po nogama i po butinama… Molim nadležne da se pozabave ovim problemom i da sklone sve potencijalne opasnosti dalje od vrtića, mada sam čak i čuo da su tog psa, koji je i ranije pokazivao agresivnost hranili čak i zaposleni u opštini, izjavio je Dragan, otac devojčice koja boravi ovde.

U PU „Pčelica“, potrdili su da se napad dogodio, i da je, kako su naveli, njihovoj zaposlenoj, vaspitačici Dragani Mitić odmah ukazana pomoć lekara Hitne medicinske pomoći, ali i da su svi uznemireni zbog svega što se dogodilo.

Tačno je da je našu koleginicu, dok je dolazila na posao, izjujedao pas, i da je na svu sreću izbegla teže povrede, ali kako smo saznali nakon pregleda, s obzirom na to da su joj ostala tri zuba u nozi, moraće da poseti i Kliniku odmah, kako bi primila odgovarajuću zaštitu, a što se tiče nas odmah smo alarmirali nadležne i očekujemo da se taj problem reši, mada ima puno probelma o kojima ćemo tek obavestiti nadležne gradse organe, kazali su nam u „Pčelici“.

Da su primili prijavu o incidentu, potvrdili su i iz JKP“Mediana“, koji već sutra planiraju „čišćenje terena“ u tom okrugu.

Čuo sam se sa direktorkom danas popodne, i upoznat sam sa situacijom, tako da će naša ekipa za havatenje pasa lutalica odmah ujutro biti na terenu i preduzeti sve zakonske mere kako bi svi naši sgrađani bili bezbedni, rekao je za Građanin Bratislav Vučković, direktor ovog preduzeća.

Iako smo nekoliko puta pokušali da kontaktiramo povređenu vaspitačicu Mitić, nije odgovarala na naše pozive, tako da nam nije poznato koji je stepen povreda u pitanju.

N.Marković

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *