Veliki miting Nišlija i protestna šetnja do gradonačelnikovog kabineta zakazana za 13. juli!

Veliki miting Nišlija, nezadovoljnih cenom i obračunom centralnog grejanja, zakazan je za ponedeljak 13. juli, u 18 časova ispred Gradske toplane, odlučilo je večeras oko 100 članova Udruženja predsednika skupština stanara, a koji su održali svoju prvu skupštinu. Profesor Đokica Jovanović, predsednik Upravnog odbora udruženja rekao je da će posle petnaestominutnog protesta ispred Gradske toplane, građanska protestna šetnja krenuti Ulicom Blagoja Parovića, potom 7. juli, a miting će se završiti ispred Gradske kuće odnosno kabineta gradonačelnika Niša.

150708gradjanskibunt
Prva skupština udruženja odlučila: Miting ispred Gradske toplane 13. jula

Predstavnici udruženja su „imali problem“ da smire strasti okupljenih građana na skupštini gde se čak predlagalo da se okupljanja zakazuju dva puta dnevno „i ujutru i uveče“, ali preovladalo je mišljenje da bi to bilo previše za mnoge stanovnike Niša.

150708gradjanskibunt2
-Ljudi jesu zainteresovani da se protesti odvijaju svakodnevno, ali većina je odlučila da 13. jula održimo protest i šetnju, a tada će se znati kojom dinamikom će se protesti zakazivati. Nećemo da umorimo ljude po ovakvoj temperaturi. Nezadovoljstvo je veliko. Čekali smo ponudu od Toplane, da predlože kompromis, a pošto to nismo dobili, a najavili smo proteste, evo idemo na proteste. Nezadovoljstvo je veliko što je pokazala i ova prva održana skupština – rekao je Jovanović.

Saša Kostić, predstavnik udruženja kaže da će se protest odvijati pešačkom stazom, a da ne bi smetali vozačima. On je rekao da nije isključeno da se u nekim narednim mitinzima, šeta i saobraćajnom kolovoznom trakom, „ali ne smemo vozače i druge Nišlije da ometamo, rešavajući naše komunalne probleme“.

M.S.

foto:D.Ilić

5 Comments

    1. А да ли ћеш се ти појавити на протесту? Па наравно да не, али ћеш зато наставити да критикујеш сваког ко скреће пажњу народу да издајници пишају по нама и да то не пада киша.

  1. Zašto ne možemo prvo mi u zgradama da se dogovorimo da se isključimo, već su zahtev podneli svega 500 gradjana Niša. Pa to je smešno, šta mi tražimo od Toplane. Malo nas ima…

  2. Ovi iz vlasti izgubili kompas. Sada gledam kako nam direktor vodovoda ,nama gradjanima Nisa poklanja javnu cesmu i vodu u centru grada. On nama gradjanima poklanja nase.Nit taj iz vodovoda zna gde radi . Nit zna da mi njumu i jos 850-torici radnika vodovoda placamo svakog meseca platu da vodi racuna o javnoj imovini.Polupani loncici. Zagazdeli. Dibidus. Dolazim na protest.

    1. Samo jos da platis vodu koju si davno utrosio i to po staroj najstarijoj ceni. A sto se cesme tice nije problem ni da je ti poklonis. Zar nije dobro ni kad se nesto poklanja, uz osmeh pruza i daje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *