Veliki protest nije kontramiting nego skup pristojnih i dostojanstvenih Nišlija

Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” pozvala je građane da sutra u 18 sati, na Trgu kralja Milana zajedno pokažu da je Niš grad pristojnih i dostojanstvenih ljudi, koji traže samo da budu tretirani sa poštovanjem koje zaslužuju, navodi se u saopštenju ove inicijative. Istog dana samo ujutru, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić okupiće hiljade pristalica kod fabrike „Leoni“ gde otvara drugu fazu rada ove fabrike.

Kako se saopštava iz Inicijative Nišlijke i Nišlije ne traže nikakve povlastice, niti rade protiv svoje države, već samo žele da ih vlasti iz Beograda tretiraju kao ravnopravne građane/ke Srbije, koji imaju prava da samostalno odlučuju o sudbini svog grada i svog aerodroma.

U tom smislu, molimo sve učesnike skupa da se ponašaju u skladu sa vrednostima koje zastupamo. Neistinost optužbi upućenih na račun Niša, Nišlijki i Nišlija, najbolje ćemo demonstrirati sopstvenom pristojnošću i okupljanjem u mirnoj i dostojanstvenoj atmosferi, stoji u saopštenju.

Cilj protesta nije doček predsednika Aleksandra Vučića, niti kontramiting. O sudbini aerodroma ne odlučuje predsednik Vučić, već isključivo odbornici i odbornice grada Niša. Ovim protestom želimo da izrazimo svoje nezadovoljstvo uticajem centralizacije na odluke koje se tiču grada Niša i da pozovemo još jednom odbornike/ce da glasaju PROTIV poklanjanja JP „Aerodrom Niš“ Republici Srbiji, objašnjeno je u saopštenju.

Kako je saopšteno i Inicijative “Ne damo niški aerodrom” pozivi na nasilje, incidente i provokacije se neće tolerisati, i svako ko ih zastupa biće udaljen sa skupa, jer takvi pozivi štete jedino Nišu, Nišlijkama i Nišlijama.

Oni mole sugrađane/ke da ostanu hladne glave i da ne odgovaraju na bilo kakve provokacije.

Ukoliko vidite bilo koga ko izaziva incidente, udaljite se od njega i obratite se obezbeđenju skupa koje će mu na miran način skrenuti pažnju da takvo ponašnje nije prihvatljivo, stoji u saopštenju inicijative.

gradjanin.rs

1 Comment

  1. Aerodromi su od nacionalne i drzavne vaznosti uvek bili .Kako bi to izgledalo da smo se mi u Surcinu podigli da trazimo Aerodrom Nikola Tesla? Zato pamet u glavu !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *