Video vest: Primer uljudnog policajca u Nišu na mitingu SPS

Sada kada su prošle sve kampanje, tišine i druge izborne zavrzlame(mada jedna od noćas traje, ali ko će sve da ih „pohvata“), kopka me da objavim jedan mali takoreći jednoipominutni događaj, susret s policajcem na mitingu Socijalističke partije Srbije na Letnjoj pozornici, odnosno pored nje. Priča istina kraće traje nego čitanje ovog teksta, a govori u stvari, o normalnom ljudskom ophođenju.

Iako je javnost od medija navikla da se iz sfere policije objavljuju „kršenja pravila službe“, potrebno je svakako pokazati kompletnu sliku i „pustiti“ sve. Nema kolektivne (ne)odgovornosti.

Neko će reći „pa svi su uljudni i kulturni, ili bar velika većina“. Da, sada je drugačije, nije kao pre 30 godina, ali tražih po You tube objavljene primere i ne nađoh. Zato upravo i ovaj kratak video klip pokazuje tu „narodsku“ stranu policajca koji zatiče čoveka da snima s vrha ograde Letnje pozornice i ne znajući da je novinar koji je zapravo krenuo da slika veliki broj automobila u Tvrđavi, a miting mu dođe nekako usput.

Tvrdjava-automobili1

Jedno „dobar dan“, persiranje „ne smete tu da stojite“… razoruža i novinara koji je „krenuo da se raspravlja, ali u sekundi odustao i ugasio kamericu“, upravo zbog tog normalnog prilaza policajca. Bez obzira koliko čovek pokušava da ne zadre u patetiku, možda se to i „okine“ u nekom od ovih redova. Malo mi je nezgodno da objavljujem video, a i da ne pitam policajca, ali što pa da ne? I posle ugašenog objektiva, lepo se popričasmo, pa ajd’ svako na svoje radne zadatke.

M.Smiljković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *