Višeboj za mlade izviđače u Svetosavskom parku

Prvi vesnik proleća i izviđačkih akcija „Stari Bor“, jednodnevni višeboj namenjen kategoriji mlađih izviđača i planinki u organizaciji odreda izviđača „Josif Pančić“ iz Niša, i ove godine, 8. put za redom, donosi tradicionalno takmičenje u snalažljivosti, okretnosti i spretnosti u izvršavanju zadataka, u subotu, 16. marta u niškom Svetosavskom parku.

Akcija je namenjena mlađim izviđačima i planinkama uzrasta od petog do osmog razreda osnovne škole, a pored učesnika iz Niša očekuju se i mladi iz Bele Palanke, Svrljiga, Zaječara i Kruševca.

„Izviđači i planinke moći će da se oprobaju u različitim disciplinama kao što su brzo vezivanje čvorova i poligon spretnosti, i raznim tradicionalnim disciplinama poput signalizacije semaforom i orijentacije pomoću karte. Takmičenjem se razvija snalažljivost, okretnost, spretnost i brzina u izvršavanju pojedinih zadataka“ – ističu organizatori.

Cilj ove akcije je, kako navode iz odreda, da se kroz teme koje su bliske mlađim članovima prođe izviđački program predviđen za njihov uzrast, da steknu neka nova znanja i veštine, i zajedničkim naporima savladaju predviđene zadatke. Takođe, kroz takmičenje se jača timski duh, sposobnost, prijateljstvo i solidarnost učesnika.

Dolazak i prijava ekipa su od 8:45, a takmičenje će trajati do 16 sati, kada će biti i dodela nagrada za najbolje učesnike.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *