Višnjić: Ko će raditi u novom Kliničkom centru kada lekari odlaze u inostranstvo i penziju?

– Gradnja Kliničkog centra je neophodna, ali tu se mora postaviti javno jedno pitanje. Ko će raditi u tom Kliničkom centru kada nam se kvalitetni kadrovi odlučuju da karijeru nastave u inostranstvu, a u poslednje dve godine, oko 40 iskusnih doktora je otišlo u penziju dok je primljeno petnaestak ljudi. I to nije dobro. Izgradnju novog KC ne prati i kadrovska politika što je primarna stvar u gradu. Da bi jedan lekar stasao u kvalitetan kadar mora proći 10 godina mukotrpnog učenja i rada, a da bi mogao da rešava sve probleme pacijenata – rekao je prof dr Milan Višnjić danas ispred gradilišta novog Kliničkog centra u Nišu.

reformisti-
Na slici: Aleksandar Višnjić, BoškoRistić, Milan Višnjić, Dragan Marinsković, Jasna Stevanović, Dragan Petrović i drugi

On je prvi na listi „Udružena opozicija – Srcem za Niš – prof dr. Milan Višnjić“ pod brojem 5 na listiću, a koju čine Reformistička stranka i stranka Zajedno za Srbiju.

– Mi ćemo morati da formiramo Sekretarijat za zdravstvo koji će činiti direktori zdravstvenih ustanova čiji bi osnovni cilj bio da objedine niško zdravstvo kao celinu i to počev od preventive, preko dijagnostike do kompletnog lečenja svih pacijenata u Nišu i jugu Srbije. Zato moramo da zaposlimo nove lekare koji će ući u edukativne programe, a koji će moći da pruže za desetak godina maksimalnu pomoć stanovnicima Niša i celog regiona – naveo je Višnjić.

reformisti-5
Doktorka Jasna Stevanović

Pre toga govorila je doktorka Jasna Stevanović povodom Dana zdravlja. Stevanovićeva je kandidat za odbornika Skupštine grada Niša i Medijane. Ona se osvrnula u obraćanju novinarima na aktuelni problem učestale pojave dijabetesa.

-Šećerna bolest je uzela maha. Ranije su od ove nezarazne bolesti oboljevale starije osobe, dok danas obolevaju i mladi. Mi u Srbiji imamo oko 710.000 pacijenata koji su oboleli od dijabet tip 1 i tip 2. Tu su i gojazna i neaktivna deca, što je alarmantno. Zato je potrebno stalno pričati kako građanima tako i roditeljima o preventivi i to je ono za šta će se boriti naša lista – rekla je doktorka Stevanović.

Reformisti-4
Doc dr Aleksandar Višnjić

Doc. dr Aleksandar Višnjić, predsednik Reformističke stranke je kazao „da danas na Dan zdravlja aktivisti neće meriti šećer u krvi na ulici jer to rade odgovarajuće zdravstvene ustanove“.

-U zdravstvo se značajno uplela politika pa se pritisak i šećer u krvi mere na ulici što nikako ne odobravamo. Mi želimo da ujedinimo zdravstvo da bi svim pacijentima i građanima bila pruuženaj adekvatna medicinska pomoć – rekao je Višnjić.

gradjanin.rs

3 Comments

  1. Kojim tempom grade , finiširaju , završavaju , zatvaraju , otvaraju , postavljaju i skidaju skele + FARBAJU narod…
    Profesore , nemojte da se sekirate , kada ga „budu završili“ pitanje je da li će imati KOGA da LEČE !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *