Vlada Srbije predala Gradu Nišu zemljište Elektronske industrije

Kako bi se krenulo u uređenje prostora u krugu nekadašnje Elektronske industrije, neophodno je bilo da Vlada Srbije prebaci sve saobraćajnice u vlasništvo Gradu Nišu, što je i učinjeno, rečeno je na sastanku koji je održan sa vlasnicima kompanija koje sada posluju na ovom prostoru, pomoćnikom ministra unutrašnje i spoljne trgovine i predstavnicima Grada Niša.

Član radne grupe i gradski većnik zadužen za privredu koji je prisustvovao sastanku Vladislav Marjanović naglasio je da će se Grad Niš potruditi da u najkraćem roku pokaže prve rezultate rešavanja problema, koji kako kaže nije lak.

„Grad može već za mesec dana da uđe u prostor nekadašnje EI i da započne radove na njegovom oplemenjivanju kako bi isti dobio izgled industrijskog parka, a drugi korak bi bio da se urede saobraćajnice i saobraćajna signalizacija“ – rekao je Marjanović.

Od 131 objekta u krugu EI Niš, čak 42 objekta nemaju dozvolu, 75 ima samo upotrebnu, pet građevinsku, dok za devet objekata nema podataka.

U preduzećima koja posluju u okviru Elektronske industrije radi preko 5.000 radnika, a ministar trgovine Tomislav Momirović je prilikom posete Nišu i formiranja radne grupe naveo da je plan da se od te zone napravi moderan biznis hab, i da je plan da se u narednih šest do devet meseci reši problem vodosnabdevanja i kanalizacije i da se uđe u problem rešavanja snabdevanja strujom.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *