„Vlast i njena opozicija“, premijerno 5. oktobra

Narodno pozorište Niš otvara svoju sezonu 2019/20, premijerom predstave „Vlast i njena opozicija“, po tekstu Nebojše Romčevića, u režiji Egona Savina. Predstava će premijerno biti izvedena u subotu, 5.10.2019. godine, sa početkom u 20 sati.

Pored režije, Egon Savin potpisuje i izbor muzike, a autorsku ekipu čine i Marija Kalabić – scenografija i Biljana Krstić – kostimografija.

U predstavi igraju: Aleksandar Mihailović, Dejan Cicmilović, Aleksandar Marinković, Jasminka Hodžić i Nađa Nedović Tekinder.

Prva i druga repriza predstave, zakazane su za 6. i 25.2019. godine.

Predstava „Vlast i njena opzicija“ nastala je po komadu „PR – potpuno rasulo“, koji je poslednji deo Romčevićeve pozorišne trilogije koju još čine „Laki komad i Paradoks“.Dok se „Laki komad“ bavio devedesetim godinama, „Paradoks“ vrućim petooktobarskim događajima, “PR“ se fokusira na političku stvarnost XXI veka, gde marketinške agencije proučavajući javno mnjenje stvaraju imidž-političare, glasačko telo se izjednačava sa publikom, a u stvarnosti kao da se nije ni dogodilo ono čemu mediji nisu pridali pažnju.

Zato je u predstavi „Vlast i njena“ opozicija jedan od najvećih problema vlasti kako da pazari kvalitetnu i borbe „dostojnu“ opoziciju koju će podržati javno mnjenje.

S druge strane suslobodoumni, misleći, nepotkupljivi intelektualci na rubu egzistencije, koji se nisu prodali zato što niko nije ni pokušao da ih kupi. A šta se dogodi kad se ponudi prava cena, gorka je komedija kojom se bavi „Vlast i njena opozicija“.

gradjanin/Narodno pozorište Niš

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *