Vlast poklonila niški aerodrom republici – glasanje nejasno

Većina u Skupštini grada Niša poklonila je aerodrom „Konstantin Veliki“ republici na upravljanje. Većina ogledana u odbornicima iz Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i njihovih satelita odlučila je da bez ikakve naknade pokloni aerodrom Vladi Srbije.

Prilikom prvog utvrđivanja kvoruma, predsednik skupštine je objavio da kvorum iznosi 49 odbornika, ali ubrzo posle toga je rekao da je došlo do greške i da je u sali zapravo 53 odbornika.

Za ovu odluku glasalo je 43, a protiv osam odbornika dok je jedan odbornik bio uzdržan. Kvorum, kako je rekao Rade Rajković, predsednik skupštine brojao je 53 poslanika.

Nakon toga su Dragoslav Ćirković iz odborničke grupe „Niš moj grad“ i Miodrag Stanković(DS) tražali da se glasa javno prozivkom odbornika jer je Rajković prvo objavio da kvorum iznosi 49 odbornika. Oni su rekli da je glasanje o tako važnom pitanju, apsolutno nejasno.

Zoran Perišić, šef odborničke grupe Srpske napredne stranke, rekao je da je to već pripremljena ujdurma opozicije i „da je ovo smešno“.

Predstavnici opozicije su se okuipili oko stola predsedavajućeg, ali je on ignorisao njihove primedbe.

Tome je prethodila žustra rasprava opozicije i vlasti i na stotine argumenata „za“ i „protiv“ poklanjanja aerodroma. Višesatna satnica koju mnogi nazivaju istorijskom. U prepodnevnim časovima je održan protest Inicijative „Ne damo niški aerodrom“, a odbornici su pojedinačno prozivali odbornike da ne glasaju za ovakvu odluku.

Opozicija nije glasala za poklanjanje aerodroma, ali su predstavnici vlasti na čelu sa Darkom Bulatovićem objašnjavali da će republika bolje gazdovati niškom vazdzušnom lukom.

M.S.

4 Comments

  1. Kako bre – „nejasno glasanje“ ?
    „Istorijsko glasanje“ ??? Nivo pijačarskog uvlačenja – svi odbornici su „požuteli“ i dobili tamniju boju tj. preplanuli ten ali ne od sunca !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *