Vlast u najvećoj niškoj opštini Medijana: SNS, Srđan Aleksić i SPS

Buduću vlast u opštini Medijana činiće Srpska napredna stranka, grupa građana koju predvodi advokat Srđan Aleksić i Socijalistička partija Srbije, potvrdio je za „Građanin“ kandidat za predsednika opštine, Milan Krstić. On je objasnio da SNS zajedno sa grupom koju predvodi Aleksić imaju 12 odbornika i plus tri odbornika SPS iznosi 15 od ukupno 27 odbornika, a što će činiti većinu u skupštini ove opštine.

SNS-Medijana1
SNS na jednoj od predizbornih akcija u parku Sveti Sava – Milan Krstić (prvi u beloj košulji) – foto: SNS Medijana

Konstitutivna sednica Skupštine na kojoj bi ovo trebalo da se verifikuje zakazana je za 30. jun odnosno za dva dana.

Predsednik Skupštine opštine ostaće iz redova Socijalističke partije Srbije, a advokat Srđan Aleksić je kandidat za zamenika predsednika skupštine opštine. Može da se kaže da Aleksić nikada nije ni izlazio iz SNS pa se može reći da je sada svoje odbornike pripojio Srpskoj naprednoj stranci. To će biti stabilna većina koja će pokušati da sve snage usmeri ka razvitku opštine – rekao je Krstić.

Srđan-Aleksić
Advokat Srđan Aleksić, kandidat za zamenika predsednika skupštine opštine Medijana

Opština Medijana je najveća gradska opština u Nišu i broji oko 123.000 građana, a na iovoj teritoriji su izbori ponovljeni zbog nepravilnosti tokom glasanja odnosno nađenog viška glasačkih listića.

Na skupštini su tačke dnevnog reda: izveštaj Izborne komisije Gradske opštine Medijana o sprovedenim izborima za odbornike u Skupštini Gradske opštine Medijana, izbor Verifikacionog odbora, izveštaj Verifikacionog odbora o utvrđivanju saglasnosti uverenja o izboru za odbornike u Skupštini Gradske opštine Medijana sa Izveštajem Izborne komisije Gradske opštine Medijana, odluka o potvrđivanju mandata odbornika Skupštine Gradske opštine Medijana, Izbor predsednika Skupštine Gradske opštine Medijana, izbor zamenika predsednika Skupštine Gradske opštine Medijana, Postavljenje sekretara Skupštine Gradske opštine Medijana, izbor predsednika i članova Odbora za administrativna i mandatno-imunitetska pitanja, izbor predsednika Gradske opštine Medijana i članova Veća.

M.S.

3 Comments

  1. Ua, bre, sekto idolopoklonicka… samo AV-a imate i nikakav program (koristan) niti ispravnu ideologiju. Niko vas ne bi glasao da nema AV.

  2. Pod hitno ukinuti gradske opštine u Nišu. Apsolutno služe samo partijskom kadriranju i uzimanju love. O S.Aleksiću i sličnima nema se šta reći. Žao mi je polupismenog naroda koji je glasao za njega i njemu slične (jel beše i neki pobunjeni General sa njim, pa se sada ne spominje a bio je nosilac te liste)

    1. OPŠTINE SU PARAZITSKE TVOREVINE, KOJE DAJU PRAVU SLIKU VLASTI. ALI NE ČUDIMO SE, POGLEDAJMO SITUACIJU U GRADU I SVE ĆE BITI JASNO !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *