Vlast u Nišu prema mostovima se odnosi kao u filmu „Ko to tamo peva?“

Meštani Donje Vrežine već tri godine ne mogu da koriste most koji spaja opštine Pantelej i Medijanu. Godinama unazad slušaju obećanja lokalnih vlasti da će dobiti novi most, ali do danas se ništa nije desilo.

Naprednjačka vlast u Nišu ne samo da ne ume da rešava probleme, već svojim nečinjenjem i nesposobnošću često izaziva nove. Dok se u Nišu od pojedinih mostova pravi kičeraj, drugi su totalno zaboravljeni i prete da ugroze bezbednost građana i zabrinjavajuće će što se nesposobna naprednjačka vlast u gradu prema mostovima odnosi kao u filmu „Ko to tamo peva?“, napominju u koaliciji Zajedno.

Prema izveštaju JP „Srbijavode“ usled nailaska velikih voda može doći do njegovog urušavanja, zatvaranja protoka reke, izlivanja Nišave i plavljenja puteva, imanja i kuća, te je neophodno njegovo rušenje.

Zato insistiramo da se HITNO pristupi urgentnom pribavljanju tehničke dokumentacije i neophodnih dozvola, da se zimski meseci iskoriste za sprovođenje tendera i da u narednoj godini meštani Donje Vrežine dobiju novi most, koji će biti izgrađen po najvišim bezbednosnim standardima“, ističe poverenika GO Zajedno u Nišu i dodaje: „Most u Donjoj Vrežini koji je zatvoren početkom marta 2019. godine, upravo zbog neodržavanja i nemara lokalne nesposobne vlasti, jer konstrukcija mosta je takva, da se često dešavalo da Nišava sa sobom donese drveće i otpad koji se zaguši ispod samog mosta i smanji protok vode.

Iz ove koalicije podsećaju na obećanja gradonačelnice sa početka 2021. da su čak i sredstva obezbeđena i da će novi most biti izgrađen u 2022. godini. Do danas se apsolutno ništa nije desilo!

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *