Vlatko Stefanovski nastupa 8. jula u Nišu

Najveća gitarska zvezda bivše Jugoslavije, Vlatko Stefanovski, čija je specijalnost fantastičan spoj maštovitosti i muzičarske tehničke perfekcije, virtuoz na gitari bez premca, koji je ogromnu slavu i kultni status stekao sa legendarnim makedonskim bendom „Leb i sol“, nastupiće u Nišu sa svojim triom. Koncert će biti održan u dvorištu Univerziteta (Banovini) sa početkom od 21 sat. Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 900 dinara mogu se kupiti u Cd Sound music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), Energy music shopu (TPC Kalča-prizemlje), turističkoj agenciji Big Star (Cara Dušana 65) i pivnicama Nemir (Obilićev Venac 35) i Ministarstvo (Vojvode Vuka 12). Na dan koncerta koštaće 1.000 dinara.

Vlatko Stefanovski

Vlatko Stefanovski Trio će u Nišu održati celovečernji električni koncert i publici priuštiti egzotično muzičko putovanje kroz prekrasne zvučne pejzaže.

Legendarni gitarista u okviru aktuelne turneje promoviše svoje poslednje studijsko ostvarenje “Seir”, iz 2014. godine.Ovaj album je u Makedoniji proglašen za ALBUM GODINE i dobio je prestižno priznanje ”Zlatna bubamara”.

Pored nekoliko pesama sa pomenutog albuma, Vlatko će odsvirati i sve one hitove po kojima je poznat, kao što su: “Čuvam noć od budnih”, “Jovano, Jovanke”, “Uči me, majko, karaj me”, “Kao kakao”, “Čukni vo drvo”, “Skopje”, “Makedonsko devojče”, “Mamurni ljudi”, “Gipsy song” i druge.

Pred koncert u Nišu, Vlatko je poručio:

Želeo bih da vam najavim da 08. jula nastupam na koncertu u Banovini sa mojim triom i verujem da ćemo imati dobro vreme, dobar zvuk,dobro raspoloženje i da ćemo svi zajedno provesti jedno nezaboravno veče, a do tada veliki pozdrav iz Skoplja!”

Stefanovski je počeo je da svira gitaru sa 13 godina, a već sa 18 godina osnovao je grupu Leb i sol koja je ubrzo postala jedna od najvažnijih i najpopularnijih rok grupa bivše Jugoslavije vešto kombinujući makedonsku tradicionalnu muziku i savremeni rok.

Nakon raspada grupe Leb i Sol, Vlatko Stefanovski od sredine devedesetih razvija vrlo uspešnu solo karijeru, snima albume „Cowboys & Indians“, „Sarajevo“, „Vlatko Stefanovski trio“, „Kula od karti“, „Thunder from the blue sky“, sa sjajnim gitaristom Miroslavom Tadićem snima albume „Kruševo“, „Treta majka“, „Live in Belgrade“ i „Live in Zagreb“.

Poslednjih nekoliko godina Stefanovski je stvarao muziku za film, teatar i balet, svirao i snimao širom sveta sa vrhunskim izvođačima kao što su Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Gibonni, Jan Akkerman, Theodosii Spassov, Stefan Milenković, Kudsi Erguner, Bojan Z., Manu Katche, Toni Levin i mnogi drugi.

Mediapress

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *