Volonteri iz Evrope prave foto onlajn turistički vodič kroz Niš

Volonteri iz Rusije, Italije, Španije i Srbije, njih petnaestoro učestvuju na međunarodnom volonterskom kampu “ NiFoTurizam „, koji se održava od danas do 11. jula 2017. godine u Nišu.

arhivska fotografija volontera organizacije „Zeleni ključ“

Tokom kampa volonteri će biti smešteni u sportskoj hali Sportskog Centra Čair u Duvaništu, u sali „Dušan Radović“. Mi ćemo se potruditi da budemo dobri domaćini i ponudimo im našu bogatu kuhinju, poštujući njihove navike u ishrani, kao i da im predstavimo grad Niš u najboljem svetlu, koliko je to moguće, da osete duh Niša i širokogrudost i gostoprimstvo nas Balkanaca – kaže Olivera Milošević jedna od organizatorki kampa.

Zadatak volontera u kampu je veoma zanimljiv i dinamičan.

Zajedno sa mladima iz NiFoto kolektiva i udruženja Zeleni ključ, fotografisaće grad Niš, sa posebnim akcentom na okolinu, i sve postojeće i potencijalne turističke lokacije i prirodne vrednosti. Tokom kampa, svoje utiske i fotografije, postavljaće na društvene mreže i biti promoteri grada za potencijalne turiste. Bazu fotografija iskoristićemo, u nastavku naših aktivnosti, a nakon kampa, za izradu jedinstvenog zelenog foto onlajn vodiča okoline Niša. Mladi iz zemalja širom sveta, zajedno sa mladima iz Niša i Srbije, razmenjivaće svoja iskustva, družiće se učiti jedni druge o kulturi naroda zemalja iz kojih dolaze i sličnim temama. Zeleni ključ če se potruditi(do sada smo organizovali niz kampova), da kao i uvek budemo dobri domaćini, kako bi naši volonteri poneli iz Niša samo pozitivne utiske. Jedan od značajnijih ciljeva ovoga kampa, jeste i promocija svega što okolina Niša može da pruži sa aspekta relaksacije, odmora i rekreativnog sporta, za lokalno stanovništvo, ali i turiste koji žele aktivni turizam, napominje Milošević.

U planu da obiđu su tereni na teritoriji svih gradskih opština, klisure Miljkovačka, Jelašnička, Sićevačka, Male hidro elektrane, izletnička mesta pored reka, pre svega Nišave, prirodno okruženjeverskih objekata, vidikovci, Kamenički Vis, banje Topilo, Vidrište i Niška Banja, i mnogo toga još.

Međunarodni volonterski kamp realizuje udruženje „Zeleni ključ“ iz Niša u partnerstvu sa NiFoto kolektivom, u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije a uz podršku Ministarstva omladine i sporta RS kroz program Mladi su zakon. Podršku smo obezbedili i od Grada Niša, gradskih opština „Crveni Krst“ i „Niška Banja“, kao i od mnogih firmi i kompanija iz biznis sektora, E-reciklaža, Unijapak, Mak Internacional, Dijamant, Don Don, Frikom, Pekara Branković, Benni, Yumis.

U obilascima na ternu pomoći će PAK MOSOR i biciklistički klub Naissus 018. Rezultati kampa u vidu velike foto izložbe planiran je za 10. avgust.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *