Vozač kamiona koji je usmrtio tri radnika pušten da se brani sa slobode

Vozač kamiona G.R. (46) iz Kraljeva koji je izazvao saobraćajnu nesreću na autoputu Beograd Niš, 29. novembra oko 10,35 sati gde su poginula trojica radnika „Telefonkabla“ iz Kragujevca, pušten je iz pritvora i braniće se sa slobode. On će se na sudu teretiti za ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju. Saobraćajna nesreća se dogodila na auto putu u visini mesta Gornja Trnava kod Niša.

Odbijen je predlog tužilaštva za određivanju pritvora. Predlog je bio da se osumnjičenom odredi pritvor kako ne bi uticao na svedoke koji su bili neposredni očevici događaja, a nalazili su se u kombiju. Sama okolnost da su svedoci neposredni očevici, sama za sebe ne predstavlja razlog za odredjivanje pritvora osumnjičenom. Nije dovoljno da se paušalno u predlogu navede da svedoci imaju neposredno saznanje o predmetom dogadjaja jer  će na te okolnosti pomenuti svedoci biti saslušani tokom postupka . Za određivanje pritvora po tački 211 stav 1 tačka 2 krivičnog zakona nije dovoljno apstraktna mogućnost uticaja na svedoke već je neophodno navesti konkretne okolnosti koje potvrđuju postojanje opasnosti od uticaja – saopšteno nam je u Osnovnom sudu u Nišu

Do nesreće je došlo kada je G.R. na ravnom putu skrenuo u zaustavnu traku, ma tu se nalazio kombi sa 11 radnika Telefon kabla iz Kragujevca. Trojica radnika, među kojima najmlađi Žikica veličković (19) poginuli su na licu mesta. Trenutno u Kliničkom centru leže dvojica radnika čiji su životi ugroženi.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *