Vranjski southern/heavy rock bend „Cardinal point“ promoviše svoj album u Nišu

Svoj drugi album pod nazivom „Man or island“, stoner sastav iz Vranja uveliko promoviše mnogobrojnim koncertnim izvođenjima po klubovima i festivalima širom Srbije. U „AKC Fuzz“ u Nišu u subotu 17. februara u 21 sat, svi ljubitelji tvrđeg zvuka imaće priliku da čuju album koji je trenutno aktuelan na radio stanicama širom Evrope, SAD-a i Južne Amerike.

Njihov prvi album proglašen je za najbolji debi album 2015. godine i našao se među 30 najboljih u celom regionu. Promovisan je na TV i radio stanicama u Engleskoj, Francuskoj, Belgiji, Brazilu, Argentini, SAD-u, Rusiji, Nemačkoj, Holandiji, Irskoj, Grčkoj, Finskoj, Švedskoj.

Album je predstavljan i na festivalima kao što su EXIT i Belgrade BEER FEST, zajedno sa promocijom i muzičkog spota za pesmu „Mesmerised“ koja se našla u američkom dokumentarnom filmu za ICON 1000 „Days of Thunderdome“.

Novi album „Man Or Island“ sadrži 10 pesama, i zvanično je izdat 25. septembra prošle godine za izdavačku kuću Q-Records. Inspiracija za tekstove je u samoj ideologiji nastanka kulture rock’n’roll-a, odnosno kritika naslednih i aktuelnih problema društva i pojedinca. Žanrovski je bend ostao dosledan svog southern/stoner/heavy rock zvuka.

Kao predgrupa nastupiće sastav NAV, stoner/groove bend iz Pirota osnovan 2022. godine od iskusnih muzičara koji su svirali u raznim bendovima.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *