Vrhunske sportiste primio predsednik opštine Palilula Boban Džunić

Predsednik Gradske opštine Palilula, Boban Džunić primio je uspešne sportiste: Branislava Milenkovića, najboljeg powerliftera na Balkanu i Marka Đorđevića KIK boksera i sudiju u ovom sportu i uručio im zahvalnice opštine Palilula za rezultate i doprinos unapređenju sporta i zdravih stilova života.

dzunic 1
Prijem kod predsednika opštine

Rukovodstvo ove gradske opštine „osluškuje“ potrebe svojih građana i ostvaruje uspešnu saradnju sa brojnim organizacijama, obrazovnim ustanovama, udruženjima i klubovima.

Branislav Milenković, prvak Evrope u Powerliftingu-Bench Press Raw (disciplina snage) imao je uspešan nastup na IV Balkanskom šampionatu. On je u konkurenciji preko 130 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Srbije, kao član tima reprezentacije Srbije, osvojio prvo mesto i zlatnu medalju u kategoriji (seniora) uzrasta od 23-39 godina do 90 kg u disciplini Bench Press Raw, podigavši 180 kg. Branislav je višestruki prvak u ovom sportu, pa je, osim ovog Balkanskog prvenstva, 2011. godine osvojio Državno prvenstvo, kada je ujedno i postavio rekord u svojoj kategoriji a 2013.godine je postao evropski prvak u powerlifting-u. Powerlifting (discipline snage) je sportska grana u kojoj apsolutnu dominaciju ima snaga.

1.. Branislav Milenkovic, EKOpolis
Branislav Milenković

U ovom sportu pravo na učešće imaju i muškarci i žene. Cilj je podići i zadržati što je moguće veću kilažu, a takmičenje se sastoji iz tri discipline: Benč pres (potisan na ravnoj klupi), duboki čučanj i mrtvo vučenje ili jednom rečju triatlon. Pored triatlona postoji i posebno takmičenje u kome se takmičari nadmeću samo u Benč presu. Pobedom na Balkanskom prvenstvu Branislav se direktno kvalifikovao za učešće na Evropskom prvenstvu u powerlifting-u, koje će biti održano u Engleskoj od 8. do 13. juna 2015. godine. Ovaj uspešni sportista trenutno radi i kao personalni trener u Olymp Fitness centru, posvećen je aktivnom treniranju i pripremi za predstojeća takmičenja.

Marko Đorđević, je kik bokser i sudija. Na seniorskom Prvenstvu Srbije u kik boksu (low kick), održanom 09.maja ove godine u Vlasotincu, osvojio je TREĆE mesto i bronzanu medalju u disciplini LOW KICK u klasi B, kategorija +91 kilogram, Marko je član KIK Boks kluba Niš, osim učešča na takmičenjima on je i nacionalni sudija. Radno je angažovan u Upravi Gradske opštine Palilula-Niš. Kik boks ili Kickboxing je savremeni borilački sport kog je sedamdesestih godina prošlog veka osmislio Majk Anderson kao zapadnjački odgovor na istočnjačke borilačke veštine.

marko djordjevic udara kik bokser1
Marko Đorđević

Iako se radi o jedinstvenom sportu, kik boks nije naziv za jedinstvenu veštinu već obuhvata nekoliko različitih borilačkih disciplina. Pod njega spadaju: polu-kontakt, laki-kontakt, puni-kontakt (full contact) , lou-kik (low kick ili niski udarac), tajlandski kik boks, muzičke forme a, u poslednje vreme i Aero kik boks odnosno kombinacija kik boksa i aerobika. Po rečima Marka Đorđevića Grad Niš će od 25. do 29. juna 2015. godine biti domaćin KIK BOKS PRVENSTVA BALKANA „NIŠ 2015″ koje će se održati u organizaciji KIK BOKS KLUBA „NIŠ. Ovo je prvo međunarodno takmičenje koje će biti organizovano u ovom sportu u Nišu i očekuje se učešće preko 500 takmičara iz: Bugarske, Turske, Moldavije, Rumunije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Hrvatske, Grčke, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije.

D.Vidojković

1 Comment

  1. POSLE PRIJEMA , SVI NA SANACIJU POPLAVLJENOG NOVOG SELA … MADA , SADA JE VEĆ SUVO , BILJKE I POVRĆE „UPILO“ VIŠAK VODE SA „HRANLJIVIM MATERIJAMA“ POTREBNIH NAŠIM OSLABELIM ORGANIZMIMA … NEMA VEZE , NIŠKA HITNA POMOĆ … MA ŠTA VIŠE PIŠEM I LUPETAM !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *