Vučić pustio drugu fazu rada u Leoniju uz domaće i dovezene pristalice

Predsednik Aleksandar Vučić danas je imao podršku nekoliko hiljada građana ispred fabrike „Leoni“ u Nišu gde je otvorio drugu fazu rada ove fabrike. Preko 100 autobusa iz mnogih opština na jugu Srbije je dovezeno na put ispred fabrike gde se kratko obratio predsednik Vučić. Radnici niške Gradske uprave, javnih preduzeća i mnogi državni službenici su odsustvovali s posla i došli da prisustvuju mitingu. Neki su to uradili dobrovoljno, a neki ne.

Kao i inače, on je proteste u Nišu povodom otuđenja aerodroma nazvao glupim.

Aleksandar Vučić osvrnuo se i na protest opozicije povodom niškog aerodroma koji je zakazan za danas na Trgu Kralja Milana (18 sati) prilikom posete novog pogona u fabrici Leoni u Nišu.

Uz njega su bili gradonačelnik Niša, Darko Bulatović, načelnik Bezbedonosno informativne agencije Bratislav Gašić i drugi saradnici.

Vučić stigao u Leoni, sačekalo ga više hiljada građana: Lopova se nikad nisam plašio, niti ću!

Lepo i demokratsko pravo svakog je da protestuju, ali mi je jasno da ima jaku političku pozadinu. Znao sam da ako smisle tako nešto glupo, da iza stoje Jeremić, Đilas i Janković! Pa oni su sa 16 odsto glasova tražili da ih postavim za premijera – rekao je Vučić i dodao da je obaveza države da se urade kontrolni toranj, osvetljavanje aerodorma, terminal, ali da će im biti još lakše ako građani žele da to urade drugi.

On je naglasio da ni jednom gradu nije pomogao kao Nišu.

Najvažnije je šta ostane iza vas, a jednog dana ću na svakih nekoliko kilometara da stajem i da gledam. Po tome se razlikujem od ostalih! – zaključio je Vučić.

Prema rečima Bulatovića, Grad Niš će se rukovoditi interesima grada i njegovih građana prilikom donošenja odluke o aerodromu „Konstantin Veliki“, ali je naglasio da je stav grada o tom pitanju već poznat.

Mi smo već izneli svoj stav – rukovodićemo se najvišim interesima Grada Niša i svih građana, duboko verujući da smo doneli racionalnu i ispravnu odluku, nepolitičku i emotivnu, koja je opredeljena ka budućnosti ka razvoju – rekao je Bulatović za RTS.

On je dodao da su dobili čvrsta uveravanja i najviše garancije državnog rukovodstva da će se aerodrom razvijati, „da ćemo zadržati postojeće potencijale, standarde, mere bezbednosti, broj putnika, linije i sve ono što smo zajedno s državom uradili“.

U ovoj fabrici će raditi 1.250 radnika, a rečeno je da je Leoni jedan od najvećih poslodavaca u Srbiji jer će zapošljavati oko 11.000 radnika u Srbiji.

M.S./Agencije

2 Comments

    1. Dragane, mislite da ce biti fer i posteno glasanje ? Bez obzira na glasanje bice kako veliki A kaze.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *