Vučković novi gradski većnik u Nišu

Bratislav Bata Vučković, nekadašnji direktor Javno komunalnog preduzeća „Medijana“ izabran je za novog gradskog većnika u Nišu. Za njega je tajno glasala većina okupljena oko Srpske napredne stranke na današnjoj sednici Skupštine grada Niša. „Za“ je bilo 40 odbornika, petoro „protiv“, a tri listića su evidentirani kao nevažeći, objavio je Rade Rajković, predsednik Skupštine grada Niša.

foto: Goran Ćopić

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović je obrazložio da je Vučković završio Pravni fakultet u Nišu, bio predsednik Sportskog saveza Niša kao i član Upravnog odbora FK „Radnički“ Niš.

Smatram da će on odgovoriti pozivu gradskog većnika, a umesto Miloša Miloševića koji se povukao s te funkcije, rekao je Bulatović.

Dragoslav Ćirković iz Socijaldemokratske partije rekao je da neće podržati Vučkovića za kandidata, iako ga poštuje kao čoveka. Protiv ovog predloga bio je general Momir Stojanović iz „Iskreno za Niš“, kao i Branislav Jovanović koji je izveo jednu vrstu verbalnog performansa, pozivajući vlast na „pročišćenje“. On je rekao da iza ovog imenovanja stoje nečasne radnje.

Vučković je nekada u nišku skupštinu ušao kao član Pokreta Snaga Srbije, a kasnije je prešao u Ujedinjene regione Srbije.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *