Vulin u Nišu: Vrhovni komandant radi na poboljšanju statusa Vojske Srbije

Ministar odbrane, Aleksandar Vulin boravio je danas u Nišu i obišao komandu Kopnene vojske. On je izrazio uverenje da će Ministarstvo odbrane vrlo brzo izaći sa konkretnim predlozima kako popraviti materijalni položaj pripadnika Vojske Srbije.

arhivski snimak

Po nalogu vrhovnog komandata Vojske Srbije (Aleksanda Vučića) ministarstvo već radi na donošenju čitavog paketa mera koje će značajno popraviti materijalni položaj svih pripadnika naše vojske – istakao je Vulin za agenciju Beta, a prenose beogradski mediji.

Na pitanje novinara da li smatra da je potrebno uvesti obavezni vojni rok, Vulin je odgovorio da to nije pitanje za pojedinca već za čitavo društvo.

Postoje razlozi i za i protiv. Ima velikih i moćnih zemalja koje imaju obavezu služenja vojnog roka i one koje nemaju tu obavezu – rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, eventualno uvodjenje obaveznog vojnog roka nije pitanje samo novca već i da li u društvu postoji konsenzus za tako nešto.

Uvođenje obaveznog služenja vojnog roka ne može biti vraćeno ‘preko noći’. To je velika promena, kao što je bila i velika promena ukidanje obaveznog vojnog roka – istakao je Vulin za akenciju Beta.

gradjanin.rs

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *