Yapa, frontmen „Totalnih klošara“ i „Meraklija“ preminuo u 45 godini

Saša Stojanović Yapa, frontmen pank rok grupe „Totalni klošari“ i žestok navijač Fudbalskog kluba „Radnički“ Niš preminuo je 14. maja u svojoj 45. godini od srčanog oboljenja. Bend koji nije mogao bez njega traje 28 godina, a Yapa će ostati upamćen kao kompozitor himne niškog fudbalskog kluba „Radnički znaj“ koja se emituje pre svake utakmice na stadionu Čair.

Yapa je živeo pank rok, a to su pokazali i „Totalni klošari“ koji su neizbežno ime na muzičkoj sceni Srbije. Nismo bili svesni koliko ga je ljudi poznavalo, koliko ga je poštovalo zato što je život poklonio muzici i „Radničkom“. Bio je i sigurno će ostati upamćen kao „Meraklija“, a u grupi  pod nazivom „Beli Krstić“. Bila mu je želja da se „Radnički“ kvalifikuje u Evropu i prošle godine kada smo bili na Malti, videlo se da mu se želja ispunila. On je možda samo fizički umro, a sigurno je da će dugo biti sa nama – kaže nam Nenad Stojanović jedan od niških „Meraklija“.

Totalni klošari su objavili tri albuma tri albuma: “Stanje smrznutog čoveka“, “Kakva korist od naslova“ i „U čemu je problem, gospodo?“, a za 28 godina su mnogo puta nastupali širom bivše Jugoslavije i današnje Srbije.

M.S.

foto: Facebook

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *