Yu grupa slavi 45 godina čistog rock n’ rolla u Nišu

Nakon spektakularnih koncerata u beogradskoj Hali sportova (pred više od 5000 ljudi) i novosadskom ”Spensu” (pred oko 3000 ljudi), legendarna Yu grupa će svoj veliki jubilej proslaviti i sa niškom publikom koncertom pod nazivom “45 godina čistog rock n’ rolla”. Koncert će biti održan biti održan u dvorištu Univerziteta (Banovini) u petak 2. septembra sa početkom od 21 sat.

ju-grupa
Ju grupa

Najdugovečniji bend u istoriji domaće rock n’ roll scene će ovom prilikom promovisati i svoj novi album “Evo stojim tu” koji je nakon desetogodišnje pauze aprila meseca objavljen za PGP RTS. Pored nekoliko pesama sa pomenutog albuma, Yu grupa će pred niškom publikom naravno odsvirati i sve svoje hitove, kao što su: „Crni leptir”, “Dunave”, “Kosovski božuri”, “Čudna šuma”, “Pustinja”,”Od zlata jabuka“, “Mornar”, “Dunavom šibaju vetrovi”, “Odlazim”, “Kome se raduješ”, “Blok” i druge.

“Izuzetno nam je drago da ćemo u slavljeničkoj godini, u kojoj obeležavamo veliki jubilej (45 godina postojanja YU grupe), održati koncert pred niškom publikom u Banovini, koji će nositi naziv ”45 GODINA ČISTOG ROCK ‘N’ ROLLA”. Za Niš nas vezuju sjajna sećanja i divne uspomene, nadamo se da će to biti još jedan od onih koncerata koji se pamti. Nišlije dođite 02.09.2016. na porciju ”ČISTOG ROCK ‘N’ ROLLA”,poručuju Dragi, Žika, Petar Jelić i Igor Malešević.

YU grupu su 29. novembra 1970. godine osnovala braća Dragi (gitarista) i Žika Jelić (basista), a ime za bend odabrala je publika na njihovom nastupu u zemunskom klubu Sinagoga istog datuma zahvaljujuću disk džokeju, Zoranu Modliju,koji je pozvao publiku da predloži ime. Prvom pesmom i singlom “Nona” čiji se tiraž odmah rasprodao, postali su pioniri smislene upotrebe etno zvuka u domaćoj rock muzici. Od tada do danas bend je objavio 12 studijskih albuma, 10 singlova i jedan živi album.

Februara mesesca ove godine, Dragom i Žiki dodeljen je Sretenjski orden, koji se povodom Dana državnosti Republike Srbije ukazom predsednika Srbije dodeljuje pojedincima i institucijama za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblastima javnih, privrednih, kulturnih, prosvetnih, humanih i sporstskih delatnosti.

Ulaznice su puštene u prodaju po promotivnoj ceni od 700 dinara i mogu se kupiti u Cd Sound music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), Energy music shopu (TPC Kalča-prizemlje) i turističkoj agenciji Big Star (Cara Dušana 65). Promotivni period će trajati do subote 20.avgusta. Od ponedeljka 22.avgusta ulaznice će se prodavati po redovnoj, pretprodajnoj ceni od 800 dinara, a na dan koncerta će koštati 1000 dinara.

Za pesme sa novog albuma,bend je do sada uradio 3 spota.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *