Za bolje uslove kulturne scene u Nišu – Projekat „The Hive“ podržava mlade umetnike i studente

U okviru projekta „The Hive“ koji za cilj ima da podrži mlade umetnike i studente, pružajući im platformu za izražavanje i deljenje svojih umetničkih vizija i ideja, MEDD Creative, deo udruženja MEDD, sprema se za svoje drugo izdanje radionica od 26. do 28. aprila u Naučno-tehnološkom parku u Nišu.

Već godinama na jugu Srbije postoji manjak prostora i podrške za neafirmisane mlade umetnike, kažu iz udruženja, pa se stvara manjak ambicije i motivacije za kreativno stvaralaštvo na visokom nivou. Zbog manjka adekvatne platforme za učenje i izlaganje, Niš polako gubi svoje buduće stručnjake koji biraju da odu I da se odsele kako bi ispunili svoje ambicije.

„Mi ciljamo da to promenimo ovom i budućim inicijativama tako što ćemo uvoditi kvalitetan edukativni program za mlade ljude i pružati im aktivnu platformu gde će oni moći da se razvijaju u sferi vizuelne umetnosti. Kako bismo radili na rešavanju ovog problema, stvorili smo MEDD Creative i ovu inicijativu“ – kažu iz udruženja.

Učesnici radionica će imati priliku da uče i stvaraju u okviru raznovrsnih umetničkih disciplina, uključujući slikarstvo, skulpturu, digitalnu umetnost i performanse, a sve pod vođstvom vodećih umetnika, dizajnera i arhitekata iz lokalne zajednice.

„Kroz ove radionice, MEDD Creative stvara inkluzivno i podsticajno okruženje u kojem se mladi umetnici osećaju podržano i ohrabreno da istražuju svoju kreativnost i da se izraze na autentičan način. Ovo nije samo prilika za izlaganje umetničkih radova, već i za razmenu ideja, inspiraciju i zajedničko učenje, čime se doprinosi bogatstvu kulturne scene Niša i šireg regiona“ – dodaju iz udruženja.

Radovi sa radionica će biti izloženi 13. maja u prostorijama Naučno-tehnološkog parka u Nišu, a nakon završetka izložbe, cela izložba će biti digitalizovana i predstavljena u 3D prostoru. Dodaju da su pokrenuli i fundraiser kampanju kojom bi se podržala inicijativa da se stvori stabilna platforma za sve mlade umetnike kojima treba edukacija i promocija radova.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *