Za odbranu Belog vrha: Građani Niša ponovo na ulicama zbog oduzimanja zemljišta

Grupa građana „Za odbranu Belog vrha“ izražava duboko razočaranje povodom nezakonite odluke kojom je selu Gornji Matejevac oduzeto brdo Beli vrh. Nakon dve nedelje ćutanja i ignorisanja njihovog zahteva sa prvih protesta, grupa se odlučila za dalje akcije.

Meštanin Gornjeg Matejevca i odbornik u Skupštini GO Pantelej Slaviša Dinić i advokat Dragana Milutinović

Odluka je doneta bez ikakve javne rasprave i bez saglasnosti lokalnog stanovništva, a po svemu sudeći, predstavlja pravno upitnu radnju koja ima sraman uticaj na lokalnu zajednicu. Grupa „Za odbranu Belog vrha“ optužuje Gradonačelnicu i Predsednika Skupštine Grada Niša za ovu kontroverznu odluku.

Dalji protesti su nužni, posebno imajući u vidu da je za 25. maj 2023. godine zakazana sednica Skupštine Grada Niša, a da u predviđenom dnevnom redu nema zahteva za stavljanje van snage ove sporne odluke“, istakli su na današnjoj konferenciji za medije meštanin Gornjeg Matejevca i odbornik u Skupštini GO Pantelej Slaviša Dinić i advokat Dragana Milutinović.

Ovi borci za prava građana stoga pozivaju sve građane Niša, kao i okolnih sela koja bi mogla biti pogođena istom sudbinom, da im se pridruže na protestu zakazanom za 24. maj 2023. godine u 19 časova, ispred Skupštine grada Niša, u ulici Nikole Pašića.

Ova odluka je ništava i ne proizvodi pravnu snagu“, dodajući da katastar ima obavezu da to prati po službenoj dužnosti i apeluju na Službu za katastar nepokretnosti u Nišu da ne vrši upis prava po osnovu ove odluke Skupštine grada Niša.

Grupa „Za odbranu Belog vrha“ nastavlja borbu za pravdu, nadajući se da će uspeti da zaustave ovu kontroverznu odluku i da će zaštititi prava lokalnih stanovnika.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *