Za plivače iz Niša 13 medalja na takmičenju “Beograd open”

Plivači sa invaliditetom iz Niša, članovi Plivačkog akademskog kluba „Delfin“ i Udruženja osoba sa invaliditetom „Nais“osvojili su na juče održanom medjunarodnom plivačkom mitingu „Beograd open“ čak 13 medalja.

Plivačima „Delfina“ pripaloje 10 medalja, od kojih sedam zlatnih, jedna srebrna i dve bronzane, a plivači „Naisa“ osvojili su dve srebrne i jednu bronzanu medalju.

Trener Plivačkog akademskog kluba „Delfin“ Miljan Perović je istakao da je veoma zadovoljan nastupom „delfina“ i brojem osvojenih medalja u konkurenciji više od sto takmičara iz Srbije, Izraela, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Nemanja Tadić, Vuk Jović i Nebojša Miletić osvojili su po dve zlatne medalje, Nikola Ljubisavljević jednu zlatnu i jednu bronzanu, Miloš Milićević jednu srebrnu medalju, a Milica Dimitrijević bronzanu medalju“, izjavio je Perović.

On je naglasio da je osmogodišnja Milica Dimitrijević kojoj je samo osam godina bila ubedljivo najmladji učesnik plivačkog nadmetanja održanog na bazenu sporotskog centra „Milan Gale Muškatirović“.

Pored toga što su uspeli da osvoje medalje posebno nas raduje to što su svi naši takmičari uspelii da poprave vremena. Veliku zahvalnost za uspehe dugujemo Plivačkom klubu „Niš 2005“ koji pomaže u treningu naših najboljih plivača “, rekao je Perović i podsetio da plivači na „Beograd openu“ mogu da se nadmeću u dve discipline, i to 50 i 100 metara slobodnim stilom. Perović je dodao da već ove nedelje plivači „Delfina“ kreću sa pripremama za nova takmičenja.

Trener Udruženja osoba sa invaliditetom „Nais“ Marija Damnjanović je rekla da je na „Beograd openu“ nastupilo pet plivača tog udruženja, a medaljama su se okitila dva takmičara.
„Andrijana Conjić osvojila je dve srebrne medalje, a Luka Nikolić jednu bronzanu“, kazala je Damnjanović.

Četvrte Međunarodne sportske igre osoba sa invaliditetom „Beograd open“ počele su u petak a završavaju se danas. Osim u plivanju osobe sa invaliditetom su se nadmetale i u sedećoj odbojci, stonom tenisu, atletici, goalbalu, košarki u kolicima, fudbalu za gluve, plivanju, parabiciklizmu i šahu.

tekst i foto: B.Lj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *