Za razvoj Niša potrebni kapitalni objekti, a ne radne akcije

Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini  Grada Niša osvrnuo se danas na aktiviste Srpske napredne stranke koji na pojedinim mestima u gradu sređuju zelenilo i uraslu travu.

Svedoci smo ovih dana čišćenja divljih deponija, sređivanja parkova, korita reka, šišanja trave, sađenja tuja u Nišu i Niškoj Banji. Potpuno podržavamo akcije i trud svih političkih aktivista koji brinu o svom gradu, ali Niš ima javno komunalno preduzeće „Mediana“ koje očigledno ne stiže da u svim delovima grada počisti otpad i sredi zelenilo. Međutim, našem gradu i Niškoj Banji mnogo su potrebnije krupnije stvari, kao što su kapitalni objekti kojih godinama nema“, kaže Branislav Jovanović.

On kaže da u Niškoj Banji nije napravljena nijedna škola, nijedan sportski teren, a da se industrijska zona radi na zemljištu koje je odavno isplaćeno.
Evo kako sada oronulo izgleda sportski teren, škola i Dom kulture nadomak Niša u selu Prva Kutina kao i obdaništa u naselju Nikola Tesla i Niškoj Banji koja smo mi ranije uradili. Sve smo to sagradili dok smo bili u vlasti i dok se stvarno radilo u interesu građana, a ne u ličnom interesu“, naglašava Jovanović.
 On dodaje da je u vlasti Niške Banje značajan  broj funkcionera koji  potiču iz Prve Kutine, a pritom ništa nisu uradili za mesto u kome žive.
Niš ne može da se razvija čišćenjem Gabrovačke reke. Dok smo vršili vlast mi smo uredili korito ove reke do ušća u Nišavu i izgradili drumski most na Gabrovačkoj reci. To je putokaz i primer vizije razvoja grada, a očigledno da se razvoj Niša sveo na radne akcije i zatvaranje drumskih  mostova za saobraćaj“, zaključuje Jovanović.
gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *