„Za šumu u tvom kraju“, posađeno novo drveće u ulici Generala Milojka Lešjanina

Akcija „Za šumu u tvom kraju“ stigla je i u Niš. U okviru novog ciklusa DDOR-ove akcije ozelenjavanja, Grad Niš dobiće više od 60 sadnica drveća, koje će doprineti očuvanju prirode i stvaranju zelenijeg okruženja za buduće generacije, a sadnjom novog drveća u ulici Milojka Lešjanina i na novom trgu kod Beogradske kapije započeto je ozelenjavanje Niša.

Direktor Javno-komunalnog preduzeća „Mediana“ Niš Ivan Mihajlović istakao je da svaka saradnja ove vrste, doprinosi ozelenjavanju grada i to je od izuzetnog značaja.

„JKP Mediana je na raspolaganju pojedincima, institucijama i organizacijama koje žele da doprinesu lepoti i zelenilu našeg grada. U poslednje tri godine, JKP Mediana je zasadila više od 3500 novih sadnica drveća. Osim toga, uz podršku partnera kao što je kompanija DDOR Novi Sad, dodatno smo zasadili 1000 sadnica, što ukupno čini 4500 novih sadnica“ – rekao je Mihajlović.

Kako kaže direktor filijale DDOR-a u Nišu Nebojša Bogdanović, oni se snažno zalažu za zaštitu životne sredine i borbu protiv klimatskih promena. Upravo kroz projekat „Za šumu u tvom kraju”, žele da poboljšaju uslove života i rada u zajednici.

„Izuzetno je važno što su upravo klijenti DDOR osiguranja prepoznali važnost akcije “Za šumu u tvom kraju”. Ova inicijativa pokazuje snagu pojedinačnih doprinosa koji mogu transformisati zajednicu. Snažno smo posvećeni očuvanju prirode i to je rezultiralo impresivnim dostignućima u prethodnim godinama i koje prepoznaju institucije, klijenti, građani i čitava zajednica“ – istakao je Bogdanović.

Prema rečima pomoćnice gradonačelnice za komunalne delatnosti Vladislave Ivković, jedan od prioriteta Grada je ozelenjavanje, kao i novi parkovi i drvoredi. Izgrađen je novi park kod tržnog centra „Delta planet“ i rekonstruisani su parkovi kod Suda i kod Pravnog fakulteta. Prema njenim najavama, sledeće godine očekuje se rekonstrukcija najvećeg parka Čair.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *